Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας ΚΥΒΕΛΗ

Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας ΚΥΒΕΛΗ

8/12/2015                                                                                         9.10

 

To Σωματείο Κυβέλη στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μελών της αλλά και την ενίσχυση της επαφής με την επιστημονική κοινότητα, πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφεία της, την Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2015. Στη συνάντηση προσκεκλημένος ήταν ο Δρ Πάντος Κωνσταντίνος.
Τα μέλη του σωματείου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Δρ. Πάντο για θέματα που αφορούν στην Υπογονιμότητα , και στις πρακτικές που έχει εφαρμόσει στην Ελλάδα αλλά και στο ερευνητικό του έργο.

Η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης της Γονικότητας «Κυβέλη», Δήμητρα Δρακοπούλου δήλωσε: Είναι πολύ σημαντικό για τα μέλη μας, να έχουν την ευκαιρία να συζητούν απο κοντά με ειδικούς στο θέμα της γονιμότητας όπως ο Δρ Πάντος. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στο 2016. Ο στόχος, παραμένει για το Κυβέλη, να παρέχει έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση στα ζευγάρια που προσπαθούν να εκπληρώσουν το όνειρο τους

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΛΗ
Το Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας ΚΥΒΕΛΗ ιδρύθηκε το 1995, μετά από την ανάγκη ζευγαριών που αντιμετώπιζαν προβλήματα γονιμότητας να μοιραστούν τις αγωνίες και τους φόβους τους με τους επαγγελματίες του χώρου της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡ. ΠΑΝΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
Ο γυναικολόγος Κωνσταντίνος Πάντος, το 1997, ύπήρξε ο πρώτος στην Ελλάδα και ένας από τους ελάχιστους στον κόσμο που προσέφερε τη δυνατότητα καλλιέργειας και μεταφοράς βλαστοκύστεων με βελτιωμένα ποσοστά κύησης. Το 2003, ο Δρ Πάντος και η ομάδα του υπήρξαν πρωτοπόροι στη βιοψία βλαστοκυττάρων και στην προμφυτευτική γενετική διάγνωση (ΠΓΔ) για τη διάγνωση της β-θαλασσαιμίας (μεσογειακής αναιμίας).Τότε ήταν που γεννήθηκε το πρώτο υγιές παιδί παγκοσμίως με την εφαρμογή αυτής της μεθόδου. Αυτή η καινοτομία είχε ως αποτέλεσμα η μονάδα IVF να συμπεριληφθεί (η μόνη από την Ελλάδα) στην ιστορία της IVF: Τα ορόσημα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής http://www.ivf-worldwide.com/ivf-history.html.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.