Ημερίδα με θέμα «Γυναίκα & HIV» διοργανώνει το Κέντρο Ζωής Θεσσαλονίκης

Ημερίδα με θέμα «Γυναίκα & HIV» διοργανώνει το Κέντρο Ζωής Θεσσαλονίκης

23/3/2016                                                                                                       10.00

Ημερίδα με θέμα «Γυναίκα & HIV», διοργανώνει το Κέντρο Ζωής, την Τετάρτη 30 Μαρτίου (17:15-21:30), στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα έχει στόχο την ανάδειξη των ειδικών ζητημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι οροθετικές γυναίκες στην Ελλάδα σε ιατρικό, ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς και την παρουσίαση των τρόπων αντιμετώπισής τους.

Η ημερίδα, που αποτελεί πρωτοβουλία του νεοσυσταθέντος γραφείου του Σωματείου στη Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ενώ βασικοί ομιλητές θα είναι γιατροί και εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων. Σημαντικό είναι να σημειωθεί, περίπου το 17,5% των συνολικών HIV διαγνώσεων στην Ελλάδα γίνεται σε γυναίκες, με τη μεγαλύτερη συχνότητα νέων διαγνώσεων να εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα 25-29. Παράλληλα, λόγω βιολογικών και ψυχοκοινωνικών παραγόντων οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στον HIV, ενώ δυσκολεύονται να ζητήσουν προφυλάξεις κατά τη σεξουαλική επαφή. Τέλος, σχετικές έρευνες έχουν καταγράψει ότι καθυστερούν να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης του HIV και δεν αναζητούν έγκαιρα ιατρική βοήθεια.

Με δεδομένο τα παραπάνω στοιχεία, το νέο γραφείο του Κέντρου Ζωής στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιεί αυτή τη δράση, για να συμβάλει στην ενημέρωση του κοινού της Βόρειας Ελλάδας, σχετικά με τους τρόπους στήριξης των οροθετικών γυναικών, αλλά και τη σημασία που έχει η πρόληψη στη ζωή όλων μας. Η ημερίδα υλοποιείται με την υποστήριξη της Bristol-Myers Squibb ενώ οι υπηρεσίες του Κέντρου Ζωής στη Θεσσαλονίκη παρέχονται με την υποστήριξη του «αλληλεγγύη – Solidarity Now».

 

Λίγα λόγια για το Κέντρο Ζωής

Το Κέντρο Ζωής ιδρύθηκε το 1991, και είναι το μοναδικό αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο στην Ελλάδα που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και των συντρόφων τους. Όλα αυτά τα χρόνια, στέκεται στο πλάι όλων όσων το προσεγγίσουν, εξαιτίας της πολύτιμής προσφοράς του μεγάλου δικτύου εθελοντών που διαθέτει, χωρίς κανέναν διαχωρισμό στην ταυτότητα, το φύλο, την εθνικότητα, τη χώρα προέλευσης, το επάγγελμα και τη θρησκεία των επισκεπτών του. Το Κέντρο Ζωής διαθέτει δύο γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ συμμετέχει σε αρκετά Ευρωπαϊκά-διακρατικά δίκτυα.

Περισσότερες πληροφορίες: Web: http://www.kentrozois.gr/ Facebook: www.facebook.com/CentreForLifeKentroZois/ Γραφείο Αθηνών: Ιερά οδός 42,10435,Κεραμεικός, Αθήνα Τ: 210 72 57 617 Γραφείο Θεσσαλονίκης : Εγνατία 112,54622, Θεσσαλονίκη Τ:2310 23 70 40

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *