Αποφύγετε την αναβλητικότητα για την υγεία της καρδιάς σας

Αποφύγετε την αναβλητικότητα για την υγεία της καρδιάς σας

2/6/2015                                                                             10:35

 

Αν ανήκουμε σε όσους αποφεύγουν να παίρνουν αποφάσεις ίσως θα πρέπει να αλλάξουμε γιατί μπορεί να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία της καρδιάς μας.  Σύμφωνα με ειδικούς το στρες που προσθέτουμε στον εαυτό μας εξαιτίας των αποφάσεων που πιθανώς αναβάλουμε αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, λόγω του στρες που μας προκαλεί η στιγμή της τελικής απόφασης.

Οι αναβλητικοί είναι πιο πιθανό να πάθουν καρδιακή προσβολή και αντίστροφα τα καρδιακά προβλήματα μπορεί να αυξήσουν την τάση μας για αναβλητικότητα όπως έδειξε μία Καναδική έρευνα από το Bishop Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ, όπου ζητήθηκε από 980 άτομα να συμπληρώσουν ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο online και τους χώρισαν σε δύο ομάδες, σε αυτούς που είχαν προβλήματα πίεσης και καρδιάς και σε όσους δεν είχαν. Εκείνοι που ανήκαν στην πρώτη ομάδα ήταν πιο πιθανό να απαντήσουν θετικά σε φράσεις όπως: «Συνέχεια λέω θα το αναβάλω για αύριο.» ή «Όταν έχω προθεσμίες πολύ συχνά χάνω τον χρόνο μου στο να κάνω άλλα πράγματα.».

Γα να επιβεβαιωθεί η τάση των ανθρώπων για αναβλητικότητα άλλη έρευνα βρήκε ότι το 21% των εργαζομένων παραδέχτηκαν ότι ξοδεύουν ανάμεσα σε 2 και 5 ώρες χαζεύοντας στο ίντερνετ, αναβάλλοντας τη διεκπεραίωση των καθηκόντων τους.

 

Πηγή: Vita.gr

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *