Η ανεργία οδηγεί τους νέους στην ψυχική κατάρρευση

Η ανεργία οδηγεί τους νέους στην ψυχική κατάρρευση

15/1/2015                13:00

 

Η ανεργία βλάπτει σοβαρά την ψυχική ευεξία των νέων ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους «καταρρέουν» υπό το βάρος της ανεργίας και του άγχους που τη συνοδεύει, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Ο ένας στους τρεις νέους ηλικίας 16 έως 25 ετών που συμμετείχαν σε αυτήν και οι οποίοι δεν εργάζονται ούτε σπουδάζουν, δήλωσαν ότι συχνά «καταρρέουν» συναισθηματικά υπό το βάρος της αγωνίας τους για το μέλλον. Το 56%, εξάλλου, δήλωσαν ότι αγχώνονται για το πώς θα βγάλουν την κάθε μέρα και αποφεύγουν να γνωρίζουν νέους ανθρώπους.

Η δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 2.265 νεαροί εθελοντές, διεξήχθη για λογαριασμό ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που λέγεται Prince’s Trust και ιδρύθηκε το 1976 για να βοηθά εκπαιδευτικά και οικονομικά μη προνομιούχους νέους.

Σχεδόν ο ένας στους δύο απ’ όσους δεν είχαν δουλειά δήλωσαν ότι αισθάνονται κακόκεφοι ή θλιμμένοι συχνά ή πάντοτε.

Ωστόσο οι νεότερες γενιές είναι αυτές που κινδυνεύουν να αποκοπούν από την κοινωνία, καθώς περισσότερο από το 10% είπαν ότι νιώθουν πολύ αγχωμένοι για να βγουν από το σπίτι τους, ενώ το 43% των νεαρών ηλικίας 16-25 ετών, χωρίς δουλειά και χωρίς σπουδές, δήλωσαν ότι συχνά νιώθουν απομονωμένοι.

«Χιλιάδες νέοι αισθάνονται φυλακισμένοι μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Δίχως την κατάλληλη υποστήριξη, οι νέοι αυτοί απομονώνονται κοινωνικά, παλεύοντας να βγάλουν την κάθε μέρα και ολισθαίνοντας ολοένα πιο μακριά από την αγορά εργασίας», δήλωσε η κυρία Μαρτίνα Μίλμπερν, εκτελεστική διευθύντρια του Prince’s Trust.

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *