Η τελευταία ασθενής με Έμπολα πήρε εξιτήριο

Η τελευταία ασθενής με Έμπολα πήρε εξιτήριο

6/3/2015                                                       11:37

 

Η τελευταία ασθενής που νοσηλευόταν με Έμπολα πήρε εξιτήριο στη Λιβερία, στην οποία την τελευταία εβδομάδα δεν έχει καταγραφεί νέο κρούσμα της νόσου, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Έως και τις 4 Μαρτίου 2015, 23.969 άνθρωποι κυρίως στη Λιβερία, τη Γουϊνέα και τη Σιέρα Λεόνε είχαν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και οι 9.807 από αυτούς είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του. Είναι η πρώτη φορά από τον Μάιο του 2014 που η Λιβερία περνάει μία ολόκληρη εβδομάδα δίχως νέο κρούσμα της νόσου. Στις άλλες δύο χώρες, καταγράφηκαν συνολικά 132 νέα κρούσματα.

Πάντως αξιωματούχοι του ΠΟΥ έσπευσαν να προειδοποιήσουν πως παρότι οι εξελίξεις αυτές είναι πολύ ενθαρρυντικές, δεν σημαίνουν πως τελείωσε η επιδημία του Έμπολα στη Λιβερία. Και αυτό, διότι είναι τόσο εκτεταμένες οι μετακινήσεις πληθυσμών μεταξύ των τριών χωρών της Δυτικής Αφρικής, ώστε δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα κρούσματα. «Αντιμετωπίζουμε τις τρεις χώρες ως μία, ενιαία και γι’ αυτό θεωρούμε πιθανό να υπάρξει νέα εισαγωγή κρουσμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Γκρέγκορυ Χαρτλ. «Θα πρέπει να μηδενιστούν ταυτοχρόνως τα κρούσματα και στις τρεις χώρες για να αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι τελειώνει η παρούσα επιδημία».

 

Πηγή: Τα ΝΕΑ

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.