Νέα Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Ηπατίτιδα C

Νέα Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Ηπατίτιδα C

14/4/2016                                                                                                                  10.50

Ξεκίνησε χθες, το Committed to Cure, μία νέα πρωτοβουλία σε ολόκληρη την Ευρώπη, που επισημαίνει το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά μπορούμε να φανταστούμε ένα μέλλον κατά το οποίο δεν θα υπάρχει πια η ηπατίτιδα C. Το Committed to Cure έχει σκοπό να επισημάνει τη σπουδαιότητα της ίασης της ηπατίτιδας C και να τιμήσει τα άτομα και τις οικογένειες που ζουν με την ηπατίτιδα C, τους παρόχους υπηρεσιών υγείας που τους φροντίζουν και την επιστήμη που έχει κατορθώσει να πετύχει την ίαση.

Το Committed to Cure, που έχει ξεκινήσει από μία συμμαχία ειδικών, ελπίζει να κάνει ευρύτερα κατανοητή στο κοινό την ίαση της ηπατίτιδας C, κοινοποιώντας πραγματικές ιστορίες ατόμων που ζουν με τη νόσο, αλλά και προσκαλώντας ανθρώπους να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία με την κίνηση «Commitment to Cure».

Ξεκινά στη Βαρκελώνη, στο Διεθνές Συνέδριο για το Ήπαρ (Τhe International Liver CongressTM 2016), η μεγαλύτερη συνάντηση επαγγελματιών υγείας για το ήπαρ και η πρωτοβουλία αυτή θα στηρίξει περισσότερα από 19 εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρη την Ευρώπη[i] με ηπατίτιδα C, πολλά από τα οποία δεν έχουν διαγνωστεί ακόμη. Η σπουδαιότητα της διαθέσιμης ίασης δεν έχει γίνει ακόμη ευρέως κατανοητή και πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ακόμη ότι τα νέα φάρμακα μπορούν να θεραπεύσουν πάνω από το 90% των ατόμων με ηπατίτιδα C.

«Η ηπατίτιδα C είναι μία νόσος την οποία χαρακτηρίζει ένα στίγμα. Με τη δημιουργία μίας κοινότητας που θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού και θα προάγει τη συμπαράσταση για όσους ζουν με τη νόσο, τονίζουμε τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της ίασης», σημειώνει ο Γιώργος Καλαμίτσης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας». «Σας καλούμε να στηρίξετε αυτούς που έχουν επηρεαστεί στην Ευρώπη, συμμετέχοντας στην κίνηση αυτή, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον χωρίς ηπατίτιδα C».

Επισκεπτόμενοι την τοποθεσία www.committedtocure.org, μπορείτε να δηλώσετε τη στήριξή σας στην πρωτοβουλία του Cure Wall κοινοποιώντας ένα γράμμα ‘C’ για τη λέξη Cure = ίαση. Αυτό θα μπορούσε να είναι η φωτογραφία μίας πινακίδας στον δρόμο, ένα πρωτότυπο έργο τέχνης ή ακόμη και μία selfie με το γράμμα ‘C’. Το Committed to Cure παρέχει, επίσης, στα άτομα που επηρεάζονται προσωπικά από την ηπατίτιδα C μία ειδική πλατφόρμα όπου θα μπορούν να κοινοποιούν τις ιστορίες τους.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *