Εκδήλωση με θέμα «ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητα και Αστυνομία: Οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας»

Εκδήλωση με θέμα «ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητα και Αστυνομία: Οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας»

28/1/2016                                                                                                        18.45

 

Η HOMOphonia Thessaloniki Pride και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και Αστυνομία: Οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας».

Ομιλητές της εκδήλωσης:
-Α. Σαραντόπουλος, HOMOphonia Thessaloniki Pride
-Φ. Γκόμα, Σ. Χαλκίδου, ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης
-Α. Γκοντόλια, Μ. Θωμαϊδου, ΕΛ.ΑΣ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, στις 11.00 πμ στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Η HOMOphonia Thessaloniki Pride είναι μια ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητα της Θεσσαλονίκης που ασχολείται εκτός των άλλων και με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους ομάδες συμπολιτών μας λόγω σεξουαλικού, κοινωνικού, οικονομικού ρατσισμού. Τον τελευταίο καιρό παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη έξαρση ομοφοβικών επιθέσεων, κυρίως σε σημεία της πόλης όπου συχνάζουν ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Η συλλογικότητά μας έγινε αποδέκτης καταγγελιών περιστατικών ομοφοβικής βίας, των οποίων η διαχείριση εμπλέκει άμεσα το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., το οποίο στηρίζει τα θύματα με τις δομές ψυχολογικής ενδυνάμωσηςπου διαθέτει. Παρόλ’ αυτά και παρά την επάρκεια των παραπάνω φορέων, η έλλειψη της μεταξύ τους συνεργασίας έχει οδηγήσει στη μη αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών ομοφοβικής βίας και των συνεπειών που έχουν στα θύματά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η HOMOphonia Thessaloniki Pride απηύθυνε κάλεσμα στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συνδιοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην επαφή της με την αστυνομία, αλλά θα δοθεί παράλληλα η ευκαιρία να συζητηθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην επαφή τους με άτομα της κοινότητάς μας.

Η θετική ανταπόκριση των φορέων στο κάλεσμά μας έδωσε μια πρόσφορη ευκαιρία, ώστε να γίνει αναφορά σε πρώτο πρόσωπο για τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της συλλογικότητάς μας αλλά και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με απώτερο σκοπό αφ’ ενός την επαρκή ενημέρωση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για τις δομές της ΕΛ.ΑΣ. – μεταξύ των οποίων είναι καιο πενταψήφιος αριθμός 11414 (τηλεφωνική γραμμή καταγγελίας περιστατικών ρατσιστικής βίας),αφ’ εταίρουκαι πιο σημαντικού, την αποτελεσματικότερηλειτουργία τους.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2016, 11.00-14.00 στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, έχει τίτλο «ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και Αστυνομία: Οικοδομώντας σχέσεις συνεργασίας» και η είσοδος είναι ελεύθερη. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται εισηγήσεις από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. της HOMOphonia Thessaloniki Pride και του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης και συζήτηση με το κοινό.

Πρωτοπορία της εκδήλωσης αποτελεί η παρουσίαση αποτελεσμάτων ερωτηματολογίου πανελλήνιας εμβέλειας, που συμπληρώθηκε από ΛΟΑΤΚΙ άτομα, το οποίο αποτυπώνει τις επιπτώσεις που έχουν τα επεισόδια ομοφοβικής βίας, καθώς και την εμπειρία των θυμάτων από την επαφή τους με τις υπηρεσίες καταπολέμησης ρατσιστικής βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, ώστε να περιοριστούν τα περιστατικά ομοφοβικής βίας στην πόλη μας. Αναμένουμε από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και να στηρίξει εκδηλώσεις σαν αυτή, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από δημόσιους φορείς, όπως είναι η ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες.

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *