Ιατροδικαστές: προσωρινή λύση για τα Νησιά του Αιγαίου οι δύο νέες θέσεις

Ιατροδικαστές: προσωρινή λύση για τα Νησιά του Αιγαίου οι δύο νέες θέσεις

19/2/2016                                                                                                     10.00

 

Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία εκφράζει την ικανοποίησή της καθώς κατά την πρόσφατη προκήρυξη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προβλέφθηκαν για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και δύο θέσεις Ιατροδικαστικής με 8μηνες συμβάσεις. Συγκεκριμένα προκηρύσσεται μία θέση στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» και μία θέση στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Άγιος Παντελεήμων».

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι οι ανωτέρω συμβάσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, αποτελούν όμως προσωρινές λύσεις προς την σωστή κατεύθυνση. Υπενθυμίζουμε ότι κρίνεται αναγκαία η κάλυψη των μόνιμων αναγκών που υπάρχουν σε Ιατροδικαστές. Σήμερα εντοπίζονται πρωτεύουσες νομών αλλά και ολόκληρες περιφέρειες της χώρας που δεν διαθέτουν κανένα ιατροδικαστή με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, ένα σημαντικό κοινωνικό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΙΕ αναμένει μέσα στις επόμενες ημέρες συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, όπου θα συζητηθούν όλα τα σχετικά θέματα με την Ιατροδικαστική.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *