Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος για την Υποστήριξη Εκπαίδευσης Ορθοπεδικών Χειρούργων από την Ελλάδα

Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος για την Υποστήριξη Εκπαίδευσης Ορθοπεδικών Χειρούργων από την Ελλάδα

10/3/2016                                                                                                  10.00

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) (www.SNF.org) ανακοίνωσε δωρεά διάρκειας τριών ετών και ύψους $925.000 προς το Hospital for Special Surgery (HSS), στη Νέα Υόρκη, για την υποστήριξη προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης για ορθοπεδικούς χειρουργούς από την Ελλάδα. Η δωρεά αυτή, επεκτείνει τη δεκαετή συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος και του Hospital for Special Surgery (Νοσοκομείο Ειδικής Χειρουργικής), κατά την οποία περισσότεροι από 75 χειρούργοι από την Ελλάδα έχουν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα που βοηθούν στη βελτίωση των ιατρικών τους γνώσεων.

Το Hospital for Special Surgery (Νοσοκομείο Ειδικής Χειρουργικής) είναι το πρώτο νοσοκομείο ειδικής χειρουργικής στις ΗΠΑ, και είναι παγκοσμίως γνωστό για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρει, ενώ η προαγωγή της επιστήμης της ορθοπεδικής χειρουργικής βρίσκεται στον πυρήνα της αποστολής του. Το 2015, πάνω από 28.000 γιατροί, χειρουργοί και άλλοι επαγγελματίες του κλάδου της υγείας από 123 διαφορετικές χώρες, απασχολήθηκαν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

«Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οι Έλληνες ορθοπεδικοί χειρουργοί αποκτούν πρόσβαση στα κορυφαία ορθοπεδικά νοσοκομεία του πλανήτη, καθώς και στις βέλτιστες πρακτικές στους τομείς της χειρουργικής και της κλινικής φροντίδας, της έρευνας και της ακαδημαϊκής ιατρικής», δήλωσε ο Δρ. Παναγιώτης Κουλουβάρης, Διεθνής Πρεσβευτής του HSS και σύνδεσμος μεταξύ του νοσοκομείου και της ορθοπεδικής κοινότητας στην Ελλάδα. «Αυτή η συνεργασία έχει διευκολύνει τις επαφές ανάμεσα στους επιστήμονες του Hospital for Special Surgery και τους χειρουργούς στην Ελλάδα, επηρεάζοντας θετικά την ορθοπεδική χειρουργική πρακτική σε ολόκληρη τη χώρα».

Η νέα δωρεά αξιοποιεί την εμπειρία προγραμμάτων της τελευταίας δεκαετίας, προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις εξελισσόμενες επαγγελματικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των ορθοπεδικών χειρουργών στην Ελλάδα. Θα χρηματοδοτήσει προγράμματα σεμιναρίων και ακαδημαϊκά προγράμματα επισκέψεων, μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες γιατροί θα εμβαθύνουν στην εμπειρία και στο περιβάλλον του HSS, λαμβάνοντας μέρος σε δραστηριότητες όπως μαθήματα και διαλέξεις, έρευνα, παρακολούθηση ζωντανών επεμβάσεων και πρακτική άσκηση σε ανατομικά παρασκευάσματα. Περίπου 60 χειρουργοί θα επωφεληθούν άμεσα από το πρόγραμμα.

«Το Hospital for Special Surgery εκτιμά βαθιά την σχέση του με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και με ενθουσιασμό συνεχίζει τη συνεργασία αυτή για τα επόμενα τρία χρόνια», δήλωσε ο Δρ. Thomas P. Sculco, Καθηγητής Ορθοπαιδικής και Υπεύθυνος του Προγράμματος στο HSS. «Είναι τιμή για το Διδακτικό Προσωπικό του HSS να μοιραστεί τις βέλτιστες πρακτικές και να μοιραστεί τις γνώσεις του με τους Έλληνες ορθοπεδικούς χειρουργούς, καθώς και να καθιερώσει ένα συνεχιζόμενο, αμοιβαία επωφελή διάλογο».

«Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραμένει προσηλωμένο στην ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα», δήλωσε η Αργυρώ Συκλά, Συντονίστρια Δωρεών Υγείας & Αθλητισμού του Ιδρύματος. «Τα προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης, όπως το συγκεκριμένο, παρουσιάζουν υψηλό και μακροπρόθεσμο θετικό αντίκτυπο για την εξέλιξη των γιατρών και, κατ’ επέκταση, για τους ασθενείς τους».

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.