Νέο εξειδικευμένο Χειρουργικό Τμήμα Ήπατος-Παγκρέατος στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Νέο εξειδικευμένο Χειρουργικό Τμήμα Ήπατος-Παγκρέατος στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

12/1/2016                                                                                                                   14.00

 

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εγκαινίασε το νέο Χειρουργικό Τμήμα Ήπατος-Παγκρέατος, το οποίο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών για την πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και διαχείριση κάθε καλοήθους ή νεοπλασματικής πάθησης του παγκρέατος και του ήπατος.

Η εξειδικευμένη χειρουργική ομάδα του νέου Τμήματος συνεργάζεται με αναγνωρισμένους παθολόγους-ογκολόγους, ηπατολόγους, γαστρεντερολόγους και επεμβατικούς γαστρεντερολόγους, ακτινολόγους και επεμβατικούς ακτινολόγους, παθολόγους, παθολογοανατόμους και λοιμωξιολόγους. Στόχος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε ασθενείς που μέχρι πρόσφατα απευθύνονταν μόνο σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού να έχουν πρόσβαση σε αντίστοιχες θεραπείες στην Ελλάδα.

Η ομάδα ιατρών του Χειρουργικού Τμήματος Ήπατος-Παγκρέατος αποτελεί τη μοναδική στην Ελλάδα που εισήγαγε, εφάρμοσε και δημοσίευσε την εμπειρία της για τη μέθοδο ηπατεκτομής ALPPS (Associating Liver Partition and Portal vein Ligation for Staged hepatectomy). Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτελεί την πιο εξελιγμένη παγκοσμίως μέθοδο ηπατικής χειρουργικής και απευθύνεται σε ασθενείς που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ανεγχείρητοι, δίνοντάς τους πλέον τη δυνατότητα να υποβληθούν σε θεραπεία.

Όπως αναφέρει ο κ. Αθανάσιος Πέτρου, Ειδικός Χειρουργός Ήπατος, Χοληφόρων, Παγκρέατος και βασικό στέλεχος του νέου τμήματος, «οι τεχνικές μας αποτελούν σημείο αναφοράς για πολλά ακόμη κέντρα διεθνώς και αυτό αποτελεί για εμάς μέγιστη καταξίωση. Εδώ και μία πενταετία έχουμε δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της δουλειάς μας σε αναγνωρισμένα διεθνή ιατρικά περιοδικά και σε διεθνή συνέδρια. Η πολυετής συνεργασία μας με διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού, μας καθιστά πρωτοπόρους στις παρεχόμενες θεραπείες για παθήσεις του ήπατος και του παγκρέατος».

Το νέο Τμήμα στελεχώνεται από εξειδικευμένους ιατρούς με διεθνή εμπειρία και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Καθηγητή Χειρουργικής Ευστάθιου Παπαλάμπρου.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *