ΙΣΑ: Στον Αέρα η Υγειονομική Περίθαλψη των Ανασφάλιστων

ΙΣΑ: Στον Αέρα η Υγειονομική Περίθαλψη των Ανασφάλιστων

13/4/2016                                                                                                16.10

 

«Άνθρακας αποδείχθηκε ο… θησαυρός του υπουργείου Υγείας για τους ανασφάλιστους! Η υγειονομική κάλυψη της ευαίσθητης αυτής ομάδας του πληθυσμού, παραμένει στον αέρα παρά τη σχετική υπουργική απόφαση που ανακοίνωσε με πανηγυρισμούς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας» καταγγέλει ο ΙΣΑ και προσθέτει:

«Επί τοις ουσίας δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση, με το σημερινό σύστημα -πέρα από την διευκόλυνση στα δημόσια νοσοκομεία, με την κατάργηση των τριμελών επιτροπών.

Οι ανασφάλιστοι παραμένουν χωρίς κάλυψη στην πρωτοβάθμια περίθαλψη καθώς οι δομές του ΠΕΔΥ υπολειτουργούν ενώ τα δημόσια νοσοκομεία είτε έχουν μεγάλες αναμονές είτε στερούνται βασικού εξοπλισμού (πχ. δεν διαθέτουν αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους).

Επιπλέον παραμένουν οι δυσβάστακτες συμμετοχές στη φαρμακευτική περίθαλψη- με εξαίρεση μια πολύ μικρή ομάδα που εμπίπτει στην κατηγορία των απόρων.

Για άλλη μια φορά το υπουργείο Υγείας δείχνει πρωτοφανή προχειρότητα καθώς ανακοινώνει ασκήσεις επί χάρτου χωρίς να έχει διασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια -δεν υπάρχει καν ειδικός κωδικός για την κάλυψη των ανασφάλιστων.

Εάν το υπουργείο Υγείας είχε αποδεχθεί την εισήγηση της Ομάδας Εργασίας τον περασμένο Μάρτιο, η οποία πρότεινε να μπουν εισοδηματικά κριτήρι (10.000 ευρώ) , στην υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων σήμερα θα είχε εξασφαλίσει τα χρήματα για τους οικονομικά αδύναμους».

«Ωστόσο για να κερδηθούν οι εντυπώσεις και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση ότι τάχα διασφάλισε την καθολική δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων δεν μπήκε το εισοδηματικό κριτήριο, με αποτέλεσμα σήμερα να μένουν στον αέρα οι ασθενείς που έχουν πραγματική ανάγκη. Επιπρόσθετα δημιουργείται κίνητρο απασφάλισης του πληθυσμού και απειλείται η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτή δεν είναι κοινωνική πολιτική είναι λαϊκίστικη πολιτική», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

 

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *