Ο ΙΣΑ απαντά στις καταγγελίες του ΕΟΠΥΥ κατά γιατρών για θέματα συνταγογράφησης

Ο ΙΣΑ απαντά στις καταγγελίες του ΕΟΠΥΥ κατά γιατρών για θέματα συνταγογράφησης

10/2/2016                                                                                                            9.00

 

Mε αφορμή καταγγελίες του ΕΟΠΥΥ κατά γιατρών για θέματα συνταγογράφησης ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει τα εξής:

Οι δήθεν επιστημονικοί περιορισμοί για τους γιατρούς στο σύστημα συνταγογράφησης σκοπό έχουν κατά βάση να δυσκολέψουν τους ασθενείς στην πρόσβασή τους στο φάρμακο. Στόχος είναι να υλοποιηθεί η δέσμευση απέναντι στην τρόικα για περιστολή των δαπανών για την υγεία και να μετακυλήσει το κόστος για την φαρμακευτική δαπάνη στην τσέπη του ασθενή.

Θεωρούμε απαράδεκτο να δυσχεραίνεται το ιατρικό έργο με τέτοιου είδους προσκόμματα. Κάθε συνάνθρωπός μας έχει δικαίωμα στην απρόσκοπτη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας (γιατρό, φάρμακο κ.τ.λ.) χωρίς προϋποθέσεις που έχουν συνταχθεί με οικονομικά και λογιστικά κριτήρια.
Είναι πολιτικό ζήτημα η στάση του ΕΟΠΥΥ και καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες της.

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *