“Ίσια πλάτη” για καλή διάθεση

“Ίσια πλάτη” για καλή διάθεση

24/12/2014                   10:00

 

Σταθείτε όρθιοι με την πλάτη σας ίσια και… αμέσως θα νιώσετε διαφορετικά, υποστηρίζει μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Health Psychology.

Ερευνητές μελέτησαν τις επιπτώσεις που είχε η καμπουριασμένη και ίσια στάση του σώματος στην καρδιά και το μυαλό 74 ανθρώπων από τη Νέα Ζηλανδία, τους οποίους… έδεσαν με ταινίες σε κάθε διαφορετική στάση.

Στη συνέχεια μέτρησαν την πίεση του αίματός τους και τον καρδιακό τους ρυθμό, καθώς οι συμμετέχοντες εκτελούσαν μια σειρά καθηκόντων τα οποία ήταν σχεδιασμένα έτσι ώστε να αξιολογούν τη διάθεση, την αυτοεκτίμηση και τα επίπεδα του άγχους τους.

Η σωστή (όρθια) στάση του σώματος παρέχει μια σειρά από οφέλη για τον οργανισμό, αναφέρει δημοσίευμα του Time, που επικαλείται τη συγκεκριμένη έρευνα.

«Οι συμμετέχοντες με την όρθια στάση ανέφεραν ότι ένιωθαν πιο ενθουσιώδεις και δυνατοί, ενώ αυτοί που καμπούριαζαν δήλωσαν πιο φοβισμένοι, εχθρικοί, νευρικοί, ήσυχοι, παθητικοί, υποτονικοί και με τάσεις υπνηλίας» έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Η καλή στάση του σώματος συνδέθηκε ακόμη με υψηλότερο βαθμό αυτοεκτίμησης, λιγότερο κοινωνικό φόβο και λιγότερα αρνητικά συναισθήματα. Και δεν είναι μόνο αυτά: οι συμμετέχοντες με την όρθια στάση εμφάνισαν ακόμη, πιο ισχυρό καρδιακό παλμό σε σχέση με τους υπόλοιπους.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *