Καινοτόμος τρόπος μέτρησης και καταγραφής του σακχάρου

Καινοτόμος τρόπος μέτρησης και καταγραφής του σακχάρου

3/4/2015                                                     12:55
Ένας καινοτόμος τρόπος μέτρησης και καταγραφής του σακχάρου, ο οποίος αλλάζει δραστικά την καθημερινότητα των ατόμων με διαβήτη, παρουσιάστηκε στο 14ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο από τον καθηγητή Δρ Τζέρι Ράιαν του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας.Ο ασθενής πλέον δεν καλείται να χρησιμοποιεί τον παραδοσιακό μετρητή και τις ταινίες σε συγκεκριμένους χρόνους, αλλά προσαρμόζει στο μπράτσο του τον FreeStyle Libre, έναν αισθητήρα μεγέθους ενός απλού κέρματος, τον σταθεροποιεί με αδιάβροχο αυτοκόλλητο και τον αλλάζει κάθε 14 μέρες.Την υπόλοιπη δουλειά την κάνει ένας μικρός μετρητής, στο μέγεθος κινητού τηλεφώνου, αρκεί να πλησιάσει σε κοντινή απόσταση από τον αισθητήρα ακόμη και πάνω από τα ρούχα. Μάλιστα, δεν μετρά μία τιμή σακχάρου, αλλά μπορεί να δει την πορεία του το τελευταίο 8ωρο. Παράλληλα, ο μετρητής διατηρεί δεδομένα για τις τελευταίες 90 ημέρες. Η μέθοδος αυτή, όχι μόνο βελτιώνει εντυπωσιακά την ποιότητα ζωής των ατόμων με διαβήτη, αλλά συνοδεύεται από λογισμικό που προσφέρει μια φιλική προς το χρήστη αλλά και τον επαγγελματία υγείας απεικόνιση του προφίλ γλυκόζης επιτρέποντας την λήψη καλύτερων αποφάσεων για τη διαχείριση του διαβήτη.Η νέα αυτή τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη ευρέως και με τεράστια επιτυχία σε Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία και Ολλανδία και το κόστος της είναι περίπου το ίδιο με αυτό του παραδοσιακού τρόπου μέτρησης με τη μέθοδο των ταινιών. Αναμένεται σύντομα η κυκλοφορία του FreeStyle Libre και στην Ελλάδα.

Πηγή: Ηealth.in.gr

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *