Ο καιρός δεν επηρεάζει τους πόνους στην μέση

Ο καιρός δεν επηρεάζει τους πόνους στην μέση

7/11/2014          11:30

Ο πόνος στην μέση δεν επηρεάζεται από την αλλαγή των καιρικών συνθηκών όπως πιστέυαμε μέχρι σήμερα, αναφέρει μια νέα επιστημονική μελέτη.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν τα επίπεδα του πόνου σε σχεδόν 1.000 ασθενείς ανάλογαμε τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος , την πίεση του αέρα, την υγρασία, την κατεύθυνση του ανέμου και της βροχής. Οι ερευνητές εντόπισαν μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό αυξημένου πόνου στους ασθενείς κατά τις θυελλώδεις ημέρες, αλλά ακόμη και τότε η διαφορά ήταν τόσο χαμηλή ώστε οι επιστήμονες την απέκλεισαν ως επιστημονικά ασήμαντη.

Ένας στους τρεις ανθρώπους βιώνουν τον πόνο στην μέση κάποια στιγμή στη ζωή τους, καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πρόκειται για την πιο κοινή μυοσκελετική κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αυστραλιανή έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Arthritis Care and Research», έλαβε υπόψιν τον καιρό μιας βδομάδας και ενός μήνα πριν την έναρξη του πόνου των ασθενών.

«Πολλοί ασθενείς πιστεύουν ότι ο καιρός έχει επιπτώσεις στα συμπτώματα που νιώθουν στη μέση τους. Ωστόσο, υπάρχουν λίγες ισχυρές μελέτες για τη διερεύνηση του καιρού και του πόνου και τα ευρήματά διαψέυδουν τις πεποιθήσεις ότι ορισμένες κοινές καιρικές συνθήκες αυξάνουν τον κίνδυνο για πόνο στην μέση», δήλωσε ο επικφαλής της μελέτης Δρ. Ντάνιελ Στέφενς του Πανεπιστημίου του Σίδνευ.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *