Κακός …οιωνός η αυπνία στους έφηβους

Κακός …οιωνός η αυπνία στους έφηβους

23/1/2015                        13:00

 

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι έφηβοι που έχουν κακές συνήθειες ύπνου είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε ριψοκίνδυνες συμπεριφορές μελλοντικά, απ’ ότι εκείνοι που έχουν ένα συνεχή και αδιατάραχτο, βαθύ ύπνο. Όπως όλα δείχνουν, οι γονείς πρέπει να μεριμνούν για το πρόγραμμα ύπνου των ανήλικων παιδιών τους.

Ένας καλός ύπνος φαίνεται επίσης να είναι το κλειδί για τη διαμόρφωση της σωστής κρίσης του παιδιού. Σε έρευνες που έγιναν, φάνηκε ότι οι άνθρωποι που είχαν πρόβλημα με τον ύπνο, είχαν επιπλέον κάποιο θέμα με το αλκοόλ ή με τα ναρκωτικά.

Οι ερευνητές θέλησαν να δείξουν επιπλέον, εάν οι έφηβοι που κοιμούνται άσχημα έχουν την τάση να αποκτούν προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά αργότερα. Όπως αποδείχτηκε, ο έφηβος που κοιμήθηκε τις λιγότερες ώρες είχε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συναντήσει μελλοντικά μια σειρά προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ζητημάτων σχέσης που προκλήθηκαν από την κατάχρηση αλκοόλ.

Ακόμα και μια παραπάνω ώρα ύπνου μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια και να μειώσει τις πιθανότητες της άμετρης κατανάλωσης αλκοόλ.
ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *