Καρδιά

Καρδιά

 

 

Η μέση συχνότητα που χτυπά ηκαρδιάείναι 72 σφύξεις ανά λεπτό. Έτσι η καρδιά χτυπά 100.000 φορές την ημέρα, 38 εκατομμύρια φορές τον χρόνο, και σε ένα άτομο 75 ετών έχει χτυπήσει 2,7 δισεκατομμύρια φορές. Η καρδιά είναι ένα από τα πιο «ευγενικά» όργανα και η διατήρησή στη ζωή εξαρτάται από το αίμα που φθάνει σ’ αυτήν.

Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα στην ιατρική εκπομπή του ΣΚΑΙ «Έρρωσο» και τη Δρ.Έλενα Λαζαρίδη, ο Καθηγητής Καρδιολογίας, ο οποίος σύμφωνα με την αναγνωρισμένη διαδικτυακή βάση δεδομένων BiomedExperts, κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των πλέον διακεκριμένων ερευνητών παγκοσμίως (σε 8 από τα 19 επιστημονικά πεδία της καρδιαγγειακής ιατρικής), Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Yale και Ohio State των ΗΠΑ., σύμβουλος σε θέματα Υγείας και Παιδείας, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.