Ειδικό Ιατρείο Καρδιακής Ανεπάρκειας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Ειδικό Ιατρείο Καρδιακής Ανεπάρκειας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

15/1/2016                                                                                         23.30

 

Εξειδικευμένο Ιατρείο Καρδιακής Ανεπάρκειας εγκαινίασε το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης στα Εξωτερικά Ιατρεία του, προκειμένου να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε ασθενείς που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο της νόσου. Η λειτουργία αντίστοιχων Ιατρείων διεθνώς αποτελεί την πλέον σύγχρονη και ολοκληρωμένη πρακτική και απευθύνεται σε ασθενείς οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή, έχουν ανάγκη συχνών νοσηλειών και κακή ποιότητα ζωής.

Το ειδικό Ιατρείο αξιολογεί τη βαρύτητα της πάθησης, αναγνωρίζει και αντιμετωπίζει τα αίτια των επιδεινώσεων τα οποία είναι πιθανόν να αντιστραφούν ή αποφαίνεται για την εξέλιξη της νόσου και την ανάγκη εφαρμογής προωθημένων θεραπευτικών παρεμβάσεων. Σε αυτές ανήκουν η εμφύτευση αμφικοιλιακού βηματοδότη-απινιδωτή, ο τακτικός προγραμματισμός των συσκευών σε συνάρτηση με την πορεία της νόσου, η μηχανική υποβοήθηση της καρδιάς και η καρδιακή μεταμόσχευση.

Στο ειδικό Ιατρείο προσφέρονται υπηρεσίες και για την ανακούφιση των συμπτωμάτων των ασθενών τελικού σταδίου.

Το Ιατρείο Καρδιακής Ανεπάρκειας λειτουργεί από τις 22 Ιανουαρίου 2016 και κάθε Παρασκευή, από τις 11:00 έως τις 15:00 με υπεύθυνο τον εξειδικευμένο Καρδιολόγο, Χρήστο Πάντσιο. Για ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων, στα τηλέφωνα 2310 400 464 & 463

Η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί ένα πολύπλοκο κλινικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από την περιορισμένη δυνατότητα της καρδιάς να εξωθήσει ή να πληρωθεί με αίμα. Οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια εμφανίζουν συχνά δύσπνοια, εύκολη κόπωση, περιορισμό της ικανότητας για άσκηση και κατακράτηση υγρών. Είναι πάθηση πού απαιτεί μακροχρόνια παρακολούθηση και συχνό ιατρικό έλεγχο.

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *