Καρδιολογικό check up ειδικά για γυναίκες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Καρδιολογικό check up ειδικά για γυναίκες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

29/2/2016                                                                                                                17.30

 

Με ένα καρδιολογικό check up ειδικά για γυναίκες, το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center αφιερώνει τον Μάρτιο στην γυναικεία καρδιά, με κεντρικό στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει για τις καρδιολογικές παθήσεις που καταγράφονται, με αυξητικές τάσεις, στον γυναικείο πληθυσμό.

Στο πλαίσιο του «Μήνα Γυναικείας Καρδιάς» που εντάσσεται και στις γενικότερες δράσεις που προγραμματίζει το ΕΝHC με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), παρέχεται -κατόπιν ραντεβού- πλήρης καρδιολογικός έλεγχος από το πρότυπο Κέντρο Γυναικείας Καρδιάς, στην προνομιακή τιμή των 25 ευρώ, ο οποίος περιλαμβάνει:

• Κλινική εξέταση από εξειδικευμένο καρδιολόγο
• Ηλεκτροκαρδιογράφημα
• Γενική Αίματος/Αιμοπετάλια, καθώς και
• Ειδικό βιοχημικό έλεγχο (Σάκχαρο, Ουρία, Κρεατινίνη, Ολική Χοληστερόλη, HDL, LDL, SGPT, SGOT).

Παράλληλα, το Κέντρο Γυναικείας Καρδιάς, υπό την διεύθυνση του κ. Ηλία Τσούγκου, Διευθυντή της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του ΕΝHC, θα παράσχει εξατομικευμένες οδηγίες σε κάθε ενδιαφερόμενη για την καρδιακή θωράκισή της. Το Κέντρο Γυναικείας Καρδιάς του ΕΝΗC είναι το μοναδικό που λειτουργεί στην Ελλάδα και, με εξειδικευμένη ιατρική ομάδα και υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, εγγυάται την έγκαιρη πρόληψη, ακριβή διάγνωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των παθήσεων της γυναικείας καρδιάς.

Η δημιουργία του πρότυπου Κέντρου κρίθηκε αναγκαία, λόγω της ιδιαιτερότητας της γυναικείας καρδιάς και των αυξητικών δεικτών καρδιαγγειακής νοσηρότητας που καταγράφονται και στις γυναίκες, ιδίως στη μετεμμηνοπαυσιακή φάση της ζωής τους. Τα υψηλότερα ποσοστά εμφραγμάτων και αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων στον γυναικείο πληθυσμό, εξάλλου, συνδέονται και με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες ζωής (εργασιακό στρες, κάπνισμα, αλλαγή του τρόπου διατροφής κ.α.), επιβάλλοντας διεθνώς μια νέα προσέγγιση στην προληπτική αντιμετώπισή τους και ειδική παρακολούθηση.

«Οι γυναίκες εμφανίζουν σε διαφορετικές ηλικίες διαφορετικές καρδιολογικές παθήσεις σε σχέση με τους άνδρες. ΄Εχουν συχνότερα αρρυθμίες, εμφανίζουν στατιστικά μεγαλύτερη αύξηση της αρτηριακής πίεσης και, επιπλέον, σε ηλικίες άνω των 60 ετών, έχουν μεγαλύτερα ποσοστά εμφραγμάτων και αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση», επισημαίνει ο κ. Ηλ. Τσούγκος.

Για τον προγραμματισμό του ραντεβού τους, στο πλαίσιο του «Μήνα Γυναικείας Καρδιάς», οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν καθ΄ όλο τον Μάρτιο στο τηλέφωνο 210.69 79 272 (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08.00 – 15.00).

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.