Δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο

Δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο

15/3/2016                                                                                                                   16.45

 

Η δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία ανήκει στις νεώτερες τεχνικές των υπερήχων καρδιάς και αποσκοπεί κυρίως στην πρώιμη και αποτελεσματική διάγνωση της στεφανιαίας νόσου. Η καρδιολογία είναι μια ταχύτατα εξελισσόμενη ειδικότητα της ιατρικής με ταχύτατη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Προς επίρρωση αυτού, αναφέρουμε ότι οποιαδήποτε υπερηχοκαρδιογραφική διάγνωση διεξάγεται αναίμακτα. Η Δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία STRESS ECHO είναι μέθοδος αξιόπιστη, εύχρηστη, γρήγορη, αποτελεσματική και ασφαλής.

Μέθοδος: Η μέθοδος αρχίζει με ένα απλό υπερηχογράφημα καρδιάς ηρεμίας, όπου απεικονίζονται όλες οι καρδιακές δομές. Η βασική μελέτη είναι πλήρης και περιλαμβάνει όλες τις τεχνικές. Ακολούθως, γίνεται χορήγηση ενός ινότροπου φαρμάκου σε προοδευτικά αυξανόμενη δόση, το οποίο προκαλεί ταχυκαρδία και αύξηση της συσπαστικότητας καρδιάς. Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύονται καρδιακά τμήματα που υπολειτουργούν (ισχαιμούν) κατά τη χορήγηση της ινότροπης ουσίας.

Για την καλύτερη απεικόνιση και αρτιότερη διεκπεραίωση της μελέτης, γίνεται ψηφιοποίηση της εικόνας και αποθήκευση στη μνήμη του μηχανήματος, έτσι ώστε να μπορεί να ανακληθεί από τον εξεταστή οποτεδήποτε αυτό κριθεί σκόπιμο.

Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών παρέχει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών υπηρεσιών του παθολογικού, εργαστηριακού και χειρουργικού τομέα. Διαθέτει σημαντικές Μονάδες, οι οποίες στελεχώνονται από καταξιωμένους γιατρούς, μέλη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρουσιάζει σημαντικό ερευνητικό έργο και στα Τμήματά του εφαρμόζονται πρωτοποριακές μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου www.eugenideio.gr παρέχονται πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του Θεραπευτηρίου.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *