Πραγματοποιήθηκε το 1ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στα Τρίκαλα

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στα Τρίκαλα

25/1/2016                                                                                          18.10

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στα Τρίκαλα το οποίο τελούσε υπό την Αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.

Ήταν το πρώτο από τα 7 συνολικά Περιφερειακά Συνέδρια που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της υλοποίησης των στόχων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την εκπαίδευση των Καρδιολόγων και Ιατρών άλλων ειδικοτήτων καθώς και για τη μείωση της θνητότητας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου και στα συνολικά τέσσερα στρογγυλά τραπέζια αναπτύχτηκαν από τους ομιλητές θέματα σχετικά με τη θέση του Καρδιολόγου στη συνεργασία με άλλες ειδικότητες, τα Οξέα Στεφανιαία Σύνδρομα, ενώ σε δύο στρογγυλά τραπέζια έγινε Παρουσίαση Ενδιαφερόντων Περιστατικών-Λήψη Κλινικών Αποφάσεων, από τις καρδιολογικές κλινικές των νοσοκομείων Λιβαδειάς, Καρδίτσας Βόλου, Λαμίας, Καρπενησίου, Λάρισας, Χαλκίδας και Τρικάλων όπου οι παρευρισκόμενοι Ιατροί είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για μείζονα θέματα που άπτονται της Καρδιολογίας.

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων πολίτες νεαρής κυρίως ηλικίας- είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν Σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης -πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης-, ενημερωτικές ομιλίες σχετικές με τους Παράγοντες Κινδύνου Καρδιοαγγειακών Νόσων (Κάπνισμα, Λιπίδια, Υπέρταση, Διαβήτης, Μεταβολικό Σύνδρομο) καθώς και διάλεξη από τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Φούσα με τίτλο “Πώς θα αποφύγουμε το Έμφραγμα του Μυοκαρδίου”.

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.