Εκπαιδευτική Διημερίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου-ΕΛΛ.Ο.Κ.

Εκπαιδευτική Διημερίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου-ΕΛΛ.Ο.Κ.

14/4/2016                                                                                                     13.45

 

«Η Γνώση είναι Δύναμη-Οι εκπρόσωποι των ασθενών συνηγορούν με γνώση»-Εκπαιδευτική Διημερίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου-ΕΛΛ.Ο.Κ.

Η υπό σύσταση Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου-ΕΛΛ.Ο.Κ. διοργανώνει την Παρασκευή και το Σάββατο, 15 & 16 Απριλίου, Εκπαιδευτική Διημερίδα, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, κατόπιν προσκλήσεως, για τα μέλη της με θέμα «Η Γνώση είναι Δύναμη». Το θέμα δεν επιλέχθηκε τυχαία. Είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδεύονται και ενημερώνονται τακτικά οι ασθενείς και οι εκπρόσωποι τους για να είναι σε θέση να συνηγορούν με γνώση και επιχειρήματα.

Ο/Η ασθενής με καρκίνο θα βοηθήσει τον εαυτό του/της, αν ενημερωθεί για την ασθένεια του, τον/την γιατρό ή το νοσοκομείο με μεγάλη εμπειρία στη νόσο τους, άν αναζητήσει τις οργανώσεις ασθενών με καρκίνο που υποστηρίζουν ασθενείς με την ασθένεια του/της, δηλ. ασθενείς που μπορούν πιθανώς να τον/την βοηθήσουν να κατανοήσει τη νόσο τους,  το πως μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της περιόδου θεραπείας, για κλινικές μελέτες στις οποίες συμμετείχαν, να μάθουν τι άλλο υπάρχει, που θα μπορούσε ενδεχόμενα να τους βοηθήσει στο μέλλον.

Οι οργανώσεις ασθενών με καρκίνο οφείλουν να προετοιμασθούν και να οργανωθούν κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις, να γίνουν «οργανώσεις που μαθαίνουν» για να μπορέσουν να βοηθήσουν καλύτερα τα μέλη τους και τους νέους ασθενείς που αναζητούν ενημέρωση. Ο εθελοντισμός δεν αποκλείει την εφαρμογή των αρχών διοίκησης, αντίθετα οι πλέον επιτυχημένες εθελοντικές οργανώσεις είναι αυτές που τις εφαρμόζουν.

Ο στόχος της Διημερίδας είναι αφενός να δώσει στους συμμετέχοντες υψηλού επιπέδου γνώση και ενημέρωση για τη βιολογία του καρκίνου, την εξατομικευμένη θεραπεία και φροντίδα για τον καρκίνο, την ανοσο-ογκολογία και την ανοσοθεραπεία στον καρκίνο, και αφετέρου οι συμμετέχοντες να γνωρισθούν και να ανταλλάξουν απόψεις, να ενημερωθούν και να συνεργασθούν για τους σκοπούς και τις σχεδιαζόμενες δράσεις της ΕΛΛ.Ο.Κ.

 

Πληροφορίες: Καίτη Αποστολίδου, Πρόεδρος Δ.Ε. Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου-ΕΛΛ.Ο.Κ. Τηλ. 210-3234390,  mail [email protected]

 

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *