Ο Εθνικός Πληθυσμιακός Έλεγχος για τον Καρκίνο του Μαστού καταργεί τις Ανισότητες στην Ιατρική Φροντίδα

Ο Εθνικός Πληθυσμιακός Έλεγχος για τον Καρκίνο του Μαστού καταργεί τις Ανισότητες στην Ιατρική Φροντίδα

3/3/2016                                                                                                9.00

 

Με μεγάλη συμμετοχή ιατρών ξεκίνησε ο 1ος κύκλος Σπουδών της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας για το έτος 2016, με σημαντικές ομιλίες αλλά και με σοβαρές διαπιστώσεις, για την αξία του Εθνικού Πληθυσμιακού Ελέγχου των γυναικών για καρκίνο του μαστού.

Στον τομέα αυτόν, σημαντική ήταν η παρουσία του Ακτινολόγου Δρος Axel Gräwingholt, μέλους της Ομάδας Δημιουργίας των νέων Κατευθυντηρίων Οδηγιών της Ε.Ε. για τον πληθυσμιακό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού με μαστογραφία, ο οποίος παρουσίασε την εμπειρία του από το Γερμανικό Πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου που λειτουργεί στη Γερμανία από το 2005, επισημαίνοντας πως αυτό βελτίωσε τόσο την επιβίωση, όσο και την ποιότητα ζωής των γυναικών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Συγχρόνως, τόνισε πως το σχετικό πρόγραμμα, μειώνει τις ανισότητες στην ιατρική φροντίδα αλλά παράλληλα εξοικονομεί χρήματα από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αφού για την ηλικία των γυναικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα όλα τους τα έξοδα καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, Δρ Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα στη δική της ομιλία για την Εκπαίδευση και Εξειδίκευση στη Μαστολογία, αλλά και για την Οργάνωση και Λειτουργία Κέντρων Μαστού, επεσήμανε την ανάγκη να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα ο Εθνικός Πληθυσμιακός Έλεγχος, αφού με την έγκαιρη διάγνωση δεν θα χρειάζονταν στις περισσότερες των περιπτώσεων συμπληρωματικές θεραπείες υψηλού κόστους, γεγονός που θα ανακούφιζε οικονομικά τις γυναίκες σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά θα επέφερε και σημαντικό οικονομικό όφελος στους δημόσιους και ιδιωτικούς ασφαλιστικούς φορείς.

Εξαιρετικά σημαντική ήταν η ομιλία του Παιδιάτρου-Νεογνολόγου, Διευθυντού στο Νοσοκομείο Μαρίκα Ηλιάδη, Δρος Γεωργίου Λιόση, ο οποίος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού για το βρέφος και το νεογνό, όπως και για τη συμβολή του στην προστασία κατά των λοιμώξεων και ορισμένων μορφών αλλεργίας στην αρχή της ζωής των βρεφών, αλλά και την μεταγενέστερη προστασία από χρόνια νοσήματα όπως η ελκώδης κολίτις, ο σακχαρώδης διαβήτης και το μεταβολικό σύνδρομο.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *