Ανίχνευση καρκίνου με διαφορετικές εξετάσεις για διαφορετικό τύπο μαστού

Ανίχνευση καρκίνου με διαφορετικές εξετάσεις για διαφορετικό τύπο μαστού

17/11/2015                                                                  14.00

 

Με 494.000 νέα περιστατικά, κατ’ εκτίμηση, το χρόνο, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες σε όλη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα προσβάλλονται οι γυναίκες με πυκνό μαστικό ιστό λόγω της δυσκολίας έγκαιρου εντοπισμού του καρκίνου μέσω μαστογραφίας. Στο φετινό συνέδριο EUROSON στην Αθήνα, η GE Healthcare παρουσίασε μια νέα επιλογή προσυμπτωματικού ελέγχου, το Υπερηχογράφημα (ABUS) Invenia ™, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει την ακρίβεια στην ανίχνευση του καρκίνου σε πυκνό ιστό του μαστού.

Αύξηση της ακρίβειας στον εντοπισμό του καρκίνου του μαστού έως και 55%
Ο πυκνός μαστικός ιστός αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου, επειδή αφενός αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του μαστού και, αφετέρου, αποκρύπτει την εμφάνιση της νόσου στις μαστογραφικές απεικονίσεις. Παρ’ όλα αυτά, μια επικουρική εξέταση με αυτόματο υπερηχογράφημα μαστού δίνει τη δυνατότητα αύξησης του ενδεχόμενου για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου του μαστού. Κλινικές μελέτες κατέδειξαν ότι, κατά τη χρήση του Invenia™ ABUS σε συνδυασμό με τυπική μαστογραφία, παρατηρείται κατά 55% σχετική αύξηση της πιθανότητας εντοπισμού διηθητικών τύπων καρκίνου του μαστού έναντι της μαστογραφίας μόνο.

«Το ABUS είναι μια μη επεμβατική εξέταση που εξαλείφει τις όποιες διακυμάνσεις που προκύπτουν μεταξύ των χειριστών με τη βελτιωμένη τυποποίηση της τεχνικής» δήλωσε ο Δρ. Brigitte Wilczek, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του στο Νοσοκομείο St. Göran στη Στοκχόλμη διεξήγαγε μελέτη σε 1.675 γυναίκες με στόχο την ανάλυση της αποτελεσματικότητας του συνδυασμού μιας εξέτασης ABUS με τυπική μαστογραφία. Με το ABUS έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους ασθενείς μας μια μέθοδο ελέγχου που εντοπίζει τον καρκίνο, ο οποίος δεν μπορεί να ανιχνευτεί σε πυκνούς ιστούς, καθώς και μέσω μαστογραφίας».

Γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος ελέγχου
Το Invenia™ ABUS είναι ένα ισχυρό εργαλείο που βασίζεται στον υπέρηχο, το οποίο βοηθά τους ιατρούς να εντοπίζουν τον καρκίνο που δεν ανιχνεύεται μέσω μαστογραφίας λόγω του πυκνού μαστικού ιστού, ενώ έχει σχεδιαστεί για την υποστήριξη μιας γρήγορης και αποτελεσματικής ροής εργασίας. Προσφέρει αυτόματη ογκομετρική απεικόνιση μέσω υπερήχου, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποίησης των εικόνων για τον έλεγχο και την ανάλυση αυτών με στόχο τη διευκόλυνση της διάγνωσης.

Η τεχνολογία είναι μια εύκολη, μη ιονίζουσα και μη επεμβατική εναλλακτική επιλογή σε άλλες επικουρικές μεθόδους για την εξέταση γυναικών με πυκνό μαστικό ιστό, με ογκομετρική λήψη ολόκληρου του μαστικού ιστού σε διάστημα μόλις 15 λεπτών. Οι νέες καινοτόμες τεχνολογίες, όπως ο μορφοτροπέας υψηλών συχνοτήτων ανάστροφης πόλωσης Curve™ ή η τεχνολογία υπερήχων με χρήση λογισμικού, παρέχουν τη βάση για την επίτευξη μιας άριστης ποιότητας εικόνων. Το λογισμικό ελέγχου Invenia™ ABUS απεικονίζει δισδιάστατο όγκο σε κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα διαχείρισης με στεφανιαίες τομές 2 mm από την επιφάνεια του δέρματος έως το θωρακικό τοίχωμα. Μια πρόσφατη μελέτη κατέδειξε τη δυνατότητα πραγματοποίησης ανάλυσης εντός περίπου 3 λεπτών και, σε αντίθεση με τους μη αυτόματους υπερήχους, έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρόνου τόσο για τους ιατρούς όσο και για τους ασθενείς.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *