Καρκίνος του παχέος εντέρου, η αξία της πρόληψης

Καρκίνος του παχέος εντέρου, η αξία της πρόληψης

20/10/2015                                                    13.00

«Ενημερώσου – Δράσε – Πρόλαβε τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου – Η κολονοσκόπηση σου σώζει τη ζωή». Διήμερη εκδήλωση διοργάνωσε στην Καλαμάτα η Εθνική Επιτροπή για την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου (ΚΠΕ), με στόχο να ενημερώσει το γενικό πληθυσμό ότι η κολονοσκόπηση σε άτομα άνω των 50 ετών είναι η λύση για την πρόληψη της νόσου

Εκατοντάδες πολίτες της Καλαμάτας αλλά και επισκέπτες της πόλης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τη μεγάλη αξία της κολονοσκόπησης για την πρόληψη της ασθένειας, κατά τη διήμερη εκδήλωση που διοργάνωσε στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας η Εθνική Επιτροπή για την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου (ΚΠΕ), το περασμένο Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ενημερώσου – Δράσε – Πρόλαβε τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου – Η κολονοσκόπηση σου σώζει τη ζωή».

Στο ειδικό Περίπτερο που είχε στηθεί εντός του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας – «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή» οι πολίτες προμηθεύτηκαν έντυπο υλικό για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου και για την αξία της κολονοσκόπησης, παρακολούθησαν σχετικό ενημερωτικό βίντεο, ενώ ξεναγήθηκαν σε κατασκευή προσομοίωσης του παχέος εντέρου, στο εσωτερικό της οποίας απεικονίζονται οι βλάβες που σχετίζονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, όπως εμφανίζονται στην κολονοσκόπηση.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την πρόληψη του ΚΠΕ, κ. Δημήτρης Καραμανώλης, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, που με μεγάλη ευσυνειδησία και προθυμία προέβαλαν την εκδήλωσή μας στην Καλαμάτα. Τα ΜΜΕ είναι απόσπαστο τμήμα της σωστής πληροφόρησης του κοινού και χωρίς αυτά οτιδήποτε και να γίνει είναι ελλιπές. Με αυτές τις σκέψεις και τις ευχαριστίες μου, ελπίζω να σας βρούμε αρωγούς σε κάθε μελλοντική προσπάθειά μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Απόστολος Μαντίδης, Πρόεδρος της Επιτροπής για την Πρόληψη του ΚΠΕ που οργάνωσε την εκδήλωση στην Καλαμάτα, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την άμεση, ταχεία και αποτελεσματική ανταπόκριση του Δημάρχου και των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας στην οργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και για την άμεση και συντονισμένη υποστήριξή της από τα ΜΜΕ της Μεσσηνίας. «Τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι η προσπάθεια των επιστημονικών φορέων που υποστηρίζεται από τους Δήμους και τα τοπικά ΜΜΕ μπορεί να έχουν πολύ θετικά αποτελέσματα στον τομέα της έγκυρης και ρεαλιστικής ενημέρωσης των πολιτών για θέματα υγείας, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση για το πως αυτοί μπορούν με ασφάλεια να προλάβουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου ή έστω πώς αυτός θα διαγνωσθεί έγκαιρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Εθνική Επιτροπή για την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου έχει ως στόχο να ενημερώσει τον γενικό πληθυσμό ότι η κολονοσκόπηση σε άτομα άνω των 50 ετών είναι η λύση για την πρόληψη της νόσου και να κινητοποιήσει άνδρες και γυναίκες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας (περισσότεροι από 4 εκατομμύρια) στη χώρα μας να εντάξουν τη συγκεκριμένη εξέταση στον τακτικό ιατρικό έλεγχό τους.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.