«Μιλώντας με τον καρκίνο»  το θέμα της ομιλίας του CAFE SCIENTIFIQUE

«Μιλώντας με τον καρκίνο» το θέμα της ομιλίας του CAFE SCIENTIFIQUE

3/12/2015                                                                                                9.20

 

Την κατανόηση των βιολογικών διεργασιών που οδηγούν στον καρκίνο, με στόχο την ανάπτυξη καλύτερων φαρμάκων, πραγματεύεται η επόμενη, και τελευταία για το 2015, ομιλία του καινοτόμου θεσμού CAFE SCIENTIFIQUE.

Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Γκιρτή, Ειδικό Επιστήμονα στη Διεύθυνση Αξιολόγησης, στο Τμήμα Προϊόντων Ανθρώπινης Χρήσης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Το θαυμαστό ανθρώπινο σώμα δημιουργείται από ένα και μόνο αρχικό κύτταρο, το ζυγωτό, του οποίου το γενετικό υλικό φέρει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες. Η διαδικασία της ανάπτυξης είναι μια λεπτομερώς ενορχηστρωμένη πορεία και σε κάθε κύτταρο υπάρχει επίγνωση θέσης, λειτουργίας και προορισμού που συνεχίζεται καθόλη τη διάρκεια της ζωής. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της αδιάκοπης επικοινωνίας σε κυτταρικό επίπεδο και κοινωνίας των παραπάνω πληροφοριών.

Ο καρκίνος συνιστά μια εκτροπή από αυτή την κοινωνία που καθίσταται ασύμβατη με τη λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος. Η κατανόηση της καρκινογένεσης ως προβλήματος επικοινωνίας μας επιτρέπει να «μιλήσουμε» με τον καρκίνο και να αποκατασταθεί η κανονικότητα. Ταυτόχρονα γίνεται αντιληπτό πως ό,τι κάνει το καρκινικό κύτταρο είναι εν τέλει φυσιολογικό, αλλά απορρυθμισμένο, και συνεπώς προκύπτουν οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στην αντικαρκινικη έρευνα.
Tο CAFE SCIENTIFIQUE είναι ένας θεσμός που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και στο εξωτερικό. Περιλαμβάνει μια σειρά επιστημονικών διαλέξεων ανοιχτών και προσιτών στο κοινό, που προσφέρει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν δωρεάν για επιστημονικά θέματα και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά.

Οι ομιλίες γίνονται μια φορά το μήνα, ημέρα Παρασκευή, στις 7μμ, στο καφέ του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς (Πειραιώς 138 & Ανδρόνικου, 210-345-3111 μετρό Κεραμεικός,), με ελεύθερη είσοδο.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *