Κάρτα Αλληλεγγύης του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά

Κάρτα Αλληλεγγύης του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά

26/11/2015                                                                                              19.20

 

Την Τρίτη, 24-11-2015 στα γραφεία του ΙΣΠ δόθηκε κοινή Συνέντευξη Τύπου του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Κοιν. Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού Λαμπρινή Μάνου, εκπρόσωπος των Κοιν. Υπηρεσιών του Δήμου Ν. Σμύρνης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ-Καθηγητής Παναγιώτης Σκανδαλάκης, γιατροί, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του Τύπου.

Ανακοινώθηκε η δημιουργία της Κάρτας Αλληλεγγύης του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, η οποία θα απευθύνεται στις ευάλωτες οικονομικά ομάδες και θα παρέχεται σε όποιον πολίτη το επιθυμεί μέσα στην περιοχή ευθύνης των δύο Συλλόγων. Η Κάρτα θα παρέχεται απολύτως δωρεάν, με προκαθορισμένα οικονομικά κριτήρια.

Θεωρώντας ότι το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης του Έλληνα πολίτη είναι το ποσό των 12.000 ευρώ, το αφορολόγητο όριο προ κρίσης, ορίσαμε το ποσό αυτό σαν εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξανόμενο για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας ως εξής:
Για 1 άτομο 12.000 ευρώ
Για 2 άτομα 19.000
Για 3 άτομα 25.000
και 5.000 για κάθε επιπλέον άτομο

Τί θα παρέχει αυτή η Κάρτα στους πολίτες;
Πρόσβαση σε ένα μεγάλο δίκτυο ιατρών όλων των ειδικοτήτων, διαγνωστικών εργαστηρίων, καθώς και οδοντιατρείων, με χρέωση αποκλειστικά και μόνο τα προβλεπόμενα στο Κρατικό Τιμολόγιο. Για παράδειγμα:
Ιατρική επίσκεψη 10 ευρώ
Γενική αίματος 2,88
Σάκχαρο 2,26
Σίδηρος ορού 3,43
Τριγλυκερίδια 4,49
Ουρία 2,26
Χοληστερίνη 2,88
Γενική ούρων 1,23
ΗΚΓ 4,05
Υπέρηχος μήτρας-ωοθηκών-σαλπίγγων 8,28
Υπέρηχος κύστεως-προστάτου 8,28
Με το ανωτέρω τιμολόγιο οι δικαιούχοι μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στις ιδιωτικές δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, σε τιμές απίστευτα χαμηλές, με αξιοπρέπεια και προπαντός την επιστημονική εγγύηση του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Από πού και πώς θα πάρουν την Κάρτα οι δικαιούχοι;
Από τα γραφεία του ΙΣΠ στον Πειραιά, επί της οδού Αγ. Κων/νου 5, 7ος όροφος, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο, τηλ. 210-4178775 & 4170652.
Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι η αστυνομική ταυτότητα, εκκαθαριστικό από την αρμόδια ΔΟΥ, ΑΜΚΑ (φωτοτυπίες).
Ημερομηνία έναρξης παραλαβής αιτήσεων και χορηγήσεων της Κάρτας ορίζουμε την 1η Δεκεμβρίου και πιστεύουμε ότι όλη η δομή θα είναι σε πλήρη λειτουργία στις 15 Δεκεμβρίου 2015.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι για πρώτη φορά στη χώρα μας δύο μεγάλοι επιστημονικοί Σύλλογοι, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά προχωρούν μαζί σε μια μεγάλη κοινωνική προσφορά.

Ο Ελληνικός Λαός έχει δουλέψει σκληρά τα τελευταία χρόνια, σκληρότερα από κάθε Ευρωπαίο. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να του στερήσει την πρόσβαση στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια νέα κοινωνική συμμαχία μεταξύ των μελών της Ιατρικής & Οδοντιατρικής Κοινότητας και της Ευρύτερης Κοινωνίας με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη. Ενωμένοι θα βγούμε από την στενωπό και θα προχωρήσουμε για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *