Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ επισκέφθηκε τον ξενώνα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ατόμων με ΗΙV

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ επισκέφθηκε τον ξενώνα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ατόμων με ΗΙV

21/10/2015                                          10.00

 

Επίσκεψη με ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό, σε μια από τις πλέον ευαίσθητες δομές σε πανελλαδικό επίπεδο, στον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης ατόμων με ΗΙV λοίμωξη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) πραγματοποίησε, ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Καθηγητής Χειρουργικής, κ Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Ο κ Γιαννόπουλος θέλησε να διαμορφώσει άμεση γνώση της κατάστασης που επικρατεί στη δομή οροθετικών, στα Καμίνια Πειραιά και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το έργο, το οποίο επιτελείται τόσα χρόνια από τους συντελεστές της στην ευπαθή κοινωνική ομάδα, που βρίσκεται σε έναν ιδιότυπο κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό.

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επαναβεβαίωσε το αμέριστο ενδιαφέρον του Οργανισμού και της Πολιτείας και δεσμεύτηκε για τη διαρκή υποστήριξη και συμπαράσταση στην ευπαθή ομάδα των συνανθρώπων μας, για τη δικαιωματικά αξιοπρεπή διαβίωση τους, χωρίς το στιγματισμό λόγω της οροθετικότητας HIV

Η δομή -να σημειωθεί- λειτουργεί από το 1993 ως Περιφερειακή Υπηρεσία του Οργανισμού.
Υπήρξε η πρώτη δομή φιλοξενίας για άτομα με ΗΙV λοίμωξη που λειτούργησε στην Ελλάδα και δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα για διαβίωση (στέγη- σίτιση) σε άτομα άπορα ή εκδιωχθέντα από τον κοινωνικό ιστό (οικογένεια ή/και εργασιακό χώρο) λόγω του κοινωνικού στίγματος, το οποίο, ακόμα και σήμερα, συνοδεύει τις περισσότερες φορές την πρωτοδιάγνωση της ΗΙV λοίμωξης.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *