ΚΕΕΛΠΝΟ: Δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού στη Θεσσαλονίκη

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού στη Θεσσαλονίκη

10/2/2016                                                                                           14.40

 

Με αφορμή την 13η Φεβρουαρίου, ως Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού, τo ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με συνδιοργανώτρια τη ΜΚΟ Θετική Φωνή, διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων-δράσεων στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στις 12:00 μ.μ. θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης με κεντρικούς ομιλητές τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Kαθηγητή Χειρουργικής κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο για την παρουσίαση των πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων του 2015 σχετικά με τον ιό HIV και τα Σ.Μ.Ν, καθώς και για τις δράσεις του τριημέρου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας κ. Νίκο Δέδε, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 κυρία Λέλα Κεσίδου.

Από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, η Πλατεία Αριστοτέλους γίνεται το επίκεντρο μίας μεγάλης καμπάνιας ενημέρωσης του κοινού για θέματα πρόληψης και σεξουαλικής αγωγής και υγείας, με ειδικά περίπτερα ενημέρωσης, δωρεάν διανομή προφυλακτικών, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, έκθεση φωτογραφίας, ποδηλατοδρομία και με ένα ξεχωριστό event στους ρυθμούς των κρουστών της ομάδας «Paranaue».

Οι εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τις οργανώσεις Thessaloniki Rainbow Youth, Good as Youth, Α21, AIESEC, You in Europe, ESN, Homophonia Thessaloniki Pride, Thessaloniki Pride, Ullyses, USB, Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο, Ελληνική Εταιρεία Έρευνας & Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων και το Κέντρο Πρόληψης για τον HIV και τις Ηπατίτιδες «Checkpoint».

Συνοπτικό Πρόγραμμα Δράσεων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.
– Παρουσία 12- 14 Φεβρουαρίου επιστημονικού προσωπικού σε stand και στη κινητή μονάδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (ωράριο 10πμ – 10μμ,), το οποίο θα διανέμει ειδικά διαμορφωμένο ενημερωτικό υλικό και gadget.

-Παρεμβάσεις δρόμου (streetwork) 12 -14 Φεβρουαρίου (μετά τις 10.00 μ.μ. όπου θα κλείνει η Κινητή Μονάδα) σε :
-Bar/cafe που συχνάζει νεολαία
-Bar-Ομοφύλων/ σάουνες / σινεμά

Συνοπτικό Πρόγραμμα Δράσεων MKO 12-14 Φεβρουαρίου

Περίπτερα πληροφόρησης στην πλατεία Αριστοτέλους
Έκθεση Φωτογραφίας στο «Bau’s» από την οργάνωση USB
Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου
Η οργάνωση «A21» θα καλύψει με drone την έναρξη της εκδήλωσης στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου
Διανομή Προφυλακτικών από του Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης
Εκδήλωση με την ομάδα κρουστών Paranaue

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου
«Love Protest» από την AIESEC
«Blind Date» από την Καλλιτεχνική Ένωση «Ulysses»

Ειδική εκδήλωση από την οργάνωση «Thessaloniki Rainbow Youth»

 

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.