Εγκαινιάστηκε, εκ νέου η μονάδα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ «Εν Δράσει» στην ανδρική πτέρυγα των  φυλακών Κορυδαλλού

Εγκαινιάστηκε, εκ νέου η μονάδα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ «Εν Δράσει» στην ανδρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

22/4/2015                                                                           8:50

Εγκαινιάστηκε, σήμερα, εκ νέου η μονάδα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ «Εν Δράσει» που λειτουργεί στην ανδρική πτέρυγα των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού. Η δομή είχε καταστραφεί από πυρκαγιά κατά τη διάρκεια εξέγερσης κρατουμένων στις 23 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η επαναλειτουργία του προγράμματος μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού «δίνει ένα σημαντικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία, αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα. Χρειαζόμαστε μια αλλαγή και εδώ, μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα, υπάρχει μια ομάδα που παρά τις δύσκολες συνθήκες δίνει τη μάχη της επιβίωσης. Αυτό που κάνετε είναι μοναδικό. Ελπίζω να συνεχίσετε να μας δείτε το παράδειγμα».

Ο κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε ότι η επαναλειτουργία της δομής σηματοδοτεί και την πρόθεση της κυβέρνησης για μια νομοθετική μεταρρύθμιση που θα βασίζεται σε μια φιλοσοφία με επίκεντρο το ενδιαφέρον του ατόμου για τον εαυτό του, την υγεία του και κατ’ επέκταση την κοινωνία. «Αυτό ακριβώς κάνει το ΚΕΘΕΑ. Φροντίζει το άτομο, την ψυχή του, την υγεία του και συμβάλλει στην συνολική βελτίωση της κοινωνίας. Πιστεύω ότι, ο αλτρουισμός είναι η μόνη λύση. Πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να αλλάξουμε την κοινωνία προς το καλύτερο», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Το πρόγραμμα «Εν Δράσει» παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης σε κρατούμενους και αποφυλακισμένους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η δομή της ανδρικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, σήμερα, εξυπηρετεί 13 άτομα και στελεχώνεται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και εξειδικευμένους θεραπευτές. Λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 το πρωί έως και τις 17:00 μ.μ. κατά τη διάρκεια των οποίων οι κρατούμενοι συμμετέχουν σε ομάδες θεραπείας, εκπαίδευσης, κατάρτισης και εργασίας.

Το KEΘEA «Εν Δράσει» έχει δημιουργήσει επίσης θεραπευτικές κοινότητες για κρατούμενους, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών. Η συνέχεια της θεραπείας μετά την αποφυλάκιση εξασφαλίζεται στο Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης που λειτουργεί στην Αθήνα, με τελικό στόχο την κοινωνική επανένταξη.

 

Πηγή: Health.in.gr

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *