Πως το κλάμα μας βοηθά να αντέξουμε τον πόνο

Πως το κλάμα μας βοηθά να αντέξουμε τον πόνο

15/03/2015                                                     11:34

 

Το τμήμα Ψυχολογίας και Νευροβιολογίας του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης πραγματοποίησε έρευνα για τη σχέση κλάματος και αντοχής στον πόνο. H έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Pain, έδειξε ότι το κλάμα καθώς και οι κραυγές μας, βοηθούν να αντέξουμε τον πόνο.

Κάθε κραυγή πόνου δίνει σήμα στον εγκέφαλο και στη συνέχεια το σώμα προσπαθεί να αντεπεξέλθει με το κλάμα. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, το κλάμα βοηθάει τον εγκέφαλο να μην επικεντρώνεται στον πόνο, καθιστώντας τον έτσι πιο ανεκτό. Επίσης αναφέρουν ότι μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φυλής ή γλώσσας, έχουν τις ίδιες εκφράσεις στον πόνο.

 

Πηγή: Athens Voice

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.