2η Διημερίδα Νευρολογικών Κλινικών Στρατιωτικών Νοσοκομείων

2η Διημερίδα Νευρολογικών Κλινικών Στρατιωτικών Νοσοκομείων

29/3/2016                                                                                                                   18.30

 

Οι Νευρολογικές Κλινικές των Στρατιωτικών Νοσοκομείων της Αθήνας, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και επιστημονικών τους δραστηριοτήτων, διοργανώνουν στις 1 & 2 Απριλίου 2016, στο Σαρόγλειο Μέγαρο (Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας, τη 2η Πολυθεματική Διημερίδα με τίτλο  “Αντιπαραθέσεις και Διλήμματα στην Κλινική Νευρολογία”

Η Διημερίδα θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Υγείας και της UNESCO. Στο επιστημονικό αυτό forum θα λάβουν μέρος Έλληνες και ξένοι καταξιωμένοι επιστήμονες από τον Ακαδημαϊκό και Ερευνητικό χώρο, οι οποίοι θα μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρίες πάνω σε φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους Νευρολόγους στην καθημερινή κλινική πράξη.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι οι σύγχρονες μάστιγες, όπως τα ανοϊκά σύνδρομα, η νόσος του Parkinson, οι περιφερικές νευροπάθειες και οι διάφορες μορφές κεφαλαλγίας, που ταλαιπωρούν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης, οι νεώτερες εξελίξεις στην παθογένεια και στη θεραπευτική αντιμετώπισή τους, με παράθεση των σύγχρονων και καινοτόμων φαρμακευτικών και επεμβατικών μέσων, καθώς και οι νεώτερες θεραπευτικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση των Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων και η ανάγκη για άμεση και ταχεία θεραπευτική παρέμβαση, που μπορεί να είναι σωτήρια για τους ασθενείς.

Μέρος του Συνεδρίου θα αφιερωθεί σε λιγότερο γνωστές νευρολογικές παθήσεις, γενετικές και μη, ώστε να  ευαισθητοποιηθεί η νευρολογική κοινότητα στην έγκαιρη αναγνώριση και διάγνωσή τους, όπως και στις αναδυόμενες λοιμώξεις του Κεντρικού Συστήματος, θέμα εξαιρετικά επίκαιρο λόγω των μεταναστευτικών ροών. Τέλος, μεγάλο μέρος της Διημερίδας θα αφιερωθεί στην Κατά Πλάκας Σκλήρυνση.

Με τη συμβολή εξεχόντων εξειδικευμένων Νευρολόγων και Νευροανοσολόγων, θα συζητηθούν όλες οι νεώτερες και καταιγιστικές εξελίξεις στο πεδίο της φαρμακευτικής παρέμβασης, τα σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα και η προσπάθεια εξατομίκευσης και βελτιστοποίησης της θεραπείας.

Η συμμετοχή στη διημερίδα είναι δωρεάν και για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στη διοργανώτρια εταιρεία ONE TO ONE, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2107254383,388, e-mail: [email protected]  web site:  www.onetoone-congress.gr

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.