Διανομή Ανθρωπιστικής Βοήθειας σε Πρόσφυγες και Μεταναστες

Διανομή Ανθρωπιστικής Βοήθειας σε Πρόσφυγες και Μεταναστες

25/2/2016                                                                                                        15.30

 

Tην Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, 15μελές κλιμάκιο επαγγελματιών και εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού των τριών Τομέων του (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής, Σαμαρειτών Διασωστών) διέθεσε ανθρωπιστικό υλικό (1.500 μπουκάλια νερό 500 ml, 200 σακίδια και 40 πακέτα ατομικής υγιεινής για βρέφη) σε πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι διαμένουν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στον Ελαιώνα.

Παράλληλα, εκπαιδευμένοι εθελοντές του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν στον παιδότοπο του Κέντρου, παρέχοντας ψυχοκοινωνική στήριξη στα παιδιά των φιλοξενουμένων προσφύγων και μεταναστών, μέσα από δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκτακτης Έκκλησης Στήριξης για την κάλυψη επειγουσών ανθρωπιστικών αναγκών στην Ελλάδα, που έχει απευθύνει στην κοινότητα η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), παρουσία της Επικεφαλής του Γραφείου της IFRC στην Ελλάδα Karen Helene Bjornestad και αντιπροσωπείας του Σουηδικού Ερυθρού Σταυρού.

Τόσο η IFRC όσο και μεμονωμένοι ευρωπαϊκοί Εθνικοί Σύλλογοι Ερυθρού Σταυρού συμπαρίστανται και ενισχύουν με τρόπο ουσιαστικό το ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε μια συγκυρία μάλιστα κατά την οποία καταγράφεται μια άνευ προηγουμένου αύξηση του αριθμού των μετακινούμενων πληθυσμών που καταφθάνουν στα ευρωπαϊκά εδάφη μέσω της Ελλάδας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *