Δράση του ΙΣΑ για τα παιδιά των μεταναστών στο πλαίσιο του προγράμματος “we care”

Δράση του ΙΣΑ για τα παιδιά των μεταναστών στο πλαίσιο του προγράμματος “we care”

28/12/2015                                                                                                                          10.45

 

Κοντά στα παιδιά μεταναστών που φιλοξενούνται στο γήπεδο Χόκεϋ στο Ελληνικό, βρέθηκε ομάδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στο πλαίσιο της συμμαχίας ανθρωπιάς του ΙΣΑ, με το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. και το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Οι εθελοντές γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, κατέγραψαν τα παιδιά και τις υγειονομικές ανάγκες τους προκειμένου να μπουν στο πρόγραμμα του εμβολιασμού ενώ παραδόθηκαν κουτιά με φάρμακα .Παράλληλα μοιράστηκαν στα παιδιά Χριστουγεννιάτικα δώρα και είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες και ρούχα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε ότι:
«Ο ΙΣΑ από την πρώτη στιγμή έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των κρίσιμων υγειονομικών προβλημάτων που έχουν προκύψει από το μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεσαι και η συμμετοχή μας στο πρωτοποριακό πρόγραμμα “we care”, το οποίο έχει στόχο την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και τον προληπτικό έλεγχο και εμβολιασμό των παιδιών των προσφύγων. Ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα εθνικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και των κρίσιμων υγειονομικών ζητημάτων που προκύπτουν»

Σημειώνεται ότι η δράση υλοποιήθηκε παρουσία της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννας Βαρδινογιάννη, του Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασσάβα, του Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κωνσταντίνου Δήμτσα ενώ συμμετείχε και ο γνωστός καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς.

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *