Λιθοτριψία στα ενδοηπατικά χοληφόρα υπό άμεση ενδοσκοπική όραση

Λιθοτριψία στα ενδοηπατικά χοληφόρα υπό άμεση ενδοσκοπική όραση

19/10                                                                14.30

 

Για πρώτη φορά στην Αθήνα, στην Ευρωκλινική Αθηνών διενεργήθηκε, πριν απο δύο εβδομάδες με επιτυχία, χολαγγειοσκόπηση σε ασθενή με ενδοηπατική λιθίαση, με το καινοτόμο παγκοσμίως σύστημα SpyGlass Digital της Boston Scientific. Υπό άμεση χολαγγειοσκοπική όραση επιτεύχθηκε λιθοθρυψία με EHL (Electro Hydraulic Lithotripsy) σε ευμεγέθη λίθο σε ενδοηπατικό χοληφόρο.

Ο κ. Γεράσιμος Στεφανίδης, γαστρεντερολόγος συνεργάτης στην Ευρωκλινική Αθηνών, ειδικός σε ενδοσκοπικές τεχνικές, περιέγραψε τη νέα μέθοδο: «Με τη κλασσική ERCP (Endoscopic Retrograde Cholangio Pancreatography) επιτυγχάνεται ο καθετηριασμός του χοληδόχου πόρου διαμέσου του αυλού του δωδεκαδακτύλου με είσοδο του ενδοσκοπίου από το στόμα. Ακολούθως, το πολύ μικρής διαμέτρου (3,3χιλ) video χολαγγειοσκόπιο, από τον ίδιο ενδοσκόπο χειριστή, εισέρχεται μέσα από το κανάλι εργασίας του ενδοσκοπίου εντός του χοληφόρου δένδρου του ασθενούς και προσφέρει άμεση ενδοσκοπική εικόνα του αυλού τους. Διαθέτει χειριστήρια κατεύθυνσης του άκρου του καθώς και δικό του κανάλι εργασίας διαμέτρου 1,2χιλ για τη διέλευση μικροεργαλείων λήψης βιοψίας ή ηλεκτροδίων εφαρμογής Laser ή EHL».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής κ. Αντώνης Βουκλαρής δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που στην κλινική μας μπορούν να εφαρμόζονται επιτυχώς καινοτόμες μέθοδοι όπως αυτή. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με γνώμονα πάντα τον άνθρωπο και την υγεία του».

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *