Μακροχρόνιες οι συνέπειες της κακής διατροφής

Μακροχρόνιες οι συνέπειες της κακής διατροφής

5/12/2014         8:00

Οι βλάβες που προκαλούνται από την κακή διατροφή φαίνεται ότι μπορούν να διαρκέσουν για …μια ζωή. Οι ειδικοί προειδοποιούν, μάλιστα, ότι οι μακροχρόνιες επιδράσεις μπορεί να παραμένουν ακόμη κι αν κανείς αλλάξει τον τρόπο ζωής του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα λιπαρά τρόφιμα, η ζάχαρη και το αλάτι αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα γονίδια και πως η αλλαγή της διατροφής και η συχνότερη κατανάλωση ψαριών, φρούτων και λαχανικών… «δε μπορεί να γυρίσει πίσω το ρολόι».

Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν, ότι όσα ακολουθούσαν μια διατροφή πλούσια σε junk food ήταν πιο επιρρεπή στη σκλήρυνση των αρτηριών, ακόμη και μετά από θεραπείες, γιατί η λειτουργία των γονιδίων –συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι ζωτικά για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος- είχε αλλάξει στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που ονομάζεται «επιγενετική».

«Ελπίζω ότι αυτή η μελέτη θα καταδείξει το σημαντικό ρόλο της υγιεινής διατροφής και τη σημασία της αλλαγής του επιγονιδιώματος εξαιτίας της κακής διατροφής και θα ενθαρρύνει περαιτέρω έρευνες γύρω από την αλληλεπίδραση μεταξύ της αλληλεπίδρασης των διατροφικών προτύπων, τη μεθυλίωση του DNA και διάφορες ασθένειες» ανέφερε ο ερευνητής Erik van Kampen από το πανεπιστήμιο Leiden στην Ολλανδία.

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *