Mείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου του μαστού αν τρώτε νωρίς το βραδινό σας γεύμα

Mείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου του μαστού αν τρώτε νωρίς το βραδινό σας γεύμα

22/4/2015                                                                  8:17

 

Σύμφωνα με αμερικανική Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, αν τρώτε νωρίς το βραδινό σας γεύμα και δεν υποκύψετε στις μεταμεσονύκτιες λιγούρες, τότε μειώνετε σημαντικά τον κίνδυνο να εκδηλώσετε καρκίνο του μαστού,
Η μελέτη έρχεται να προστεθεί στα διαρκώς αυξανόμενα στοιχεία που δείχνουν ότι όσο τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος ορμονο-εξαρτώμενων καρκίνων, όπως αυτός του μαστού. Όσο περισσότερο αυξάνεται ο χρόνος που ο οργανισμός δεν προσλαμβάνει τροφή κατά τη διάρκεια της νύχτας, τόσο πιο εύκολα διατηρεί χαμηλά τα επίπεδα του σακχάρου, γεγονός που κάνει τους ερευνητές να πιστεύουν ότι μπορούν να μειωθούν αισθητά οι πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.

Η γλυκόζη χρησιμοποιείται ως «καύσιμο» για τον διαχωρισμό των καρκινικών κυττάρων. Και η ινσουλίνη, η ορμόνη που παράγεται για την διαχείριση της περίσσειας γλυκόζης στο αίμα, πιστεύεται ότι επίσης διεγείρει την ανάπτυξη του καρκίνου. Η κατανάλωση σνακς ανάμεσα στα κύρια γεύματα έχει αποδειχθεί ότι διατηρεί τα επίπεδα του σακχάρου υψηλά, με αποτέλεσμα το πάγκρεας να εκκρίνει διαρκώς ινσουλίνη για να διαχειριστεί την περίσσεια γλυκόζης στο αίμα.

Η επιστημονική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σικάγο, με επικεφαλής την Δρ Κάθριν Μαρινακ, έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 2.212 γυναίκες και τις ρώτησαν αν έτρωγαν και πόσο συχνά ανάμεσα στο βραδινό και το πρωινό. Διαπίστωσαν έτσι ότι για κάθε επιπλέον τρίωρο νυχτερινής νηστείας καταγράφονταν 4% μείωση της γλυκόζης στο αίμα, ανεξαρτήτως της ποσότητας που είχαν φάει η γυναίκες τις προηγούμενες φορές.

 

Πηγή: Health.in.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *