Μειώθηκαν σημαντικά τα κρούσματα Έμπολα

Μειώθηκαν σημαντικά τα κρούσματα Έμπολα

23/1/2015                        11:00

 

Σε κρίσιμη καμπή έχει εισέλθει η επιδημία του ιού Έμπολα, με τα κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί να έχουν επιτέλους μειωθεί σημαντικά και στις τρεις προσβεβλημένες χώρες.

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μόλις τρία κρούσματα καταγράφηκαν σε μία εβδομάδα στη Λιβερία, η οποία στην κορύφωση της επιδημίας έβλεπε 509 την εβδομάδα. Αντίστοιχα, στην Γουϊνέα έχουν μειωθεί σε 20 την εβδομάδα (από 292 που ήταν ο μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός) και στη Σιέρα Λεόνε 117 (από 748).

Μολονότι αυτό ηχεί ενθαρρυντικό, ο ΠΟΥ τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, διότι δεν θέλει πολύ για να αναζωπυρωθεί εκ νέου η επιδημία.

Συνολικά, η μεγαλύτερη επιδημία του ιού στην ανθρώπινη ιστορία έχει μολύνει 21.724 ανθρώπους, κοστίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 8.641, με την συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων και των θυμάτων να είναι κάτοικοι των τριών χωρών της Δυτικής Αφρικής.

«Η επιδημία δείχνει σημάδια ύφεσης και στις τρεις χώρες – και είναι η τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα που βλέπουμε αυτή την ελπιδοφόρο εξέλιξη», δήλωσε ο δρ Κρίστοφερ Ντέι, διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού στο γραφείο της γενικής διευθύντριας του ΠΟΥ.

«Είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της παρούσας επιδημίας – και τώρα είναι που πρέπει να επιδείξουμε την μέγιστη προσοχή στον εντοπισμό όσων έχουν έρθει σε επαφή με τα νέα κρούσματα».

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *