Μετακινηθείτε με ΜΜΜ, ποδήλατο και πόδια για να χάσατε κιλά

Μετακινηθείτε με ΜΜΜ, ποδήλατο και πόδια για να χάσατε κιλά

10/5/2015                                                              11:30

 

Βρετανοί ερευνητές συνιστούν σε περίπτωση που θέλετε να χάσετε τα περιττά σας κιλά να αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι και αρχίστε να πηγαίνετε στη δουλειά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το ποδήλατο ή/και τα πόδια. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως ομάδα εθελοντών που ακολούθησαν αυτή τη σύσταση κατόρθωσαν να μειώσουν σημαντικά τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) μέσα σε δύο χρόνια, δίχως να αλλάξουν κάτι στη διατροφή τους.

Στην πραγματικότητα, όσοι «αντάλλαξαν» 30 λεπτά ή περισσότερα την ημέρα στο αυτοκίνητό τους με μισή ώρα μετακίνησης με το λεωφορείο, το ποδήλατο ή τα πόδια, παρουσίασαν μέση μείωση του ΔΜΣ κατά 2,25 μονάδες, που αντιστοιχούν σε αδυνάτισμα κατά 7 κιλά μέσα σε 2 χρόνια!

Αντιθέτως, όσοι εγκατέλειψαν το λεωφορείο για να πηγαίνουν στη δουλειά με το αυτοκίνητο, είδαν τον ΔΜΣ τους να αυξάνεται κατά 0,34 μονάδες κατά μέσον όρο.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Epidemiology and Community Health» (JECH).

 

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑonline

 

 

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *