Περιστατικό μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου σε κοριτσάκι σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυτιλήνη

Περιστατικό μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου σε κοριτσάκι σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυτιλήνη

22/12/2015                                                                                          17.00

 

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ενημερώνει σχετικά με περιστατικό μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου από μηνιγγιτιδόκοκκο οροομάδας Α σε κοριτσάκι ηλικίας 4 ετών σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυτιλήνη. Το περιστατικό κατέληξε στο «Βοστάνειο» Γ.Ν. Μυτιλήνης. Η διάγνωση τεκμηριώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2015 στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας (ΕΚΑΜ) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Άμεσα από τις 17 Δεκεμβρίου 2015 και σε συνεννόηση με το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιήθηκε διερεύνηση επαφών και χορηγήθηκε προφυλακτική αγωγή (χημειοπροφύλαξη) σε άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος και σε επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι ήρθαν σε στενή επαφή με το περιστατικό.

Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται στη Μυτιλήνη για περαιτέρω διερεύνηση, ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου και λήψη τυχόν περαιτέρω αναγκαίων μέτρων.
Ο μαζικός εμβολιασμός των προσφύγων του καταυλισμού θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας της νόσου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει ότι δεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην χώρα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την εμφάνιση της νόσου σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός λόγω μεγάλων συναθροίσεων ατόμων, όπως τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.