Ημερίδα για το Μητρικό θηλασμό στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ

Ημερίδα για το Μητρικό θηλασμό στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ

26/4/2016                                                                                                    16.20

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Μητρικός Θηλασμός» που διοργάνωσε η Νοσηλευτική Διεύθυνση του ΜΗΤΕΡΑ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» του νοσοκομείου το Σάββατο 23 Απριλίου.

Στην ημερίδα συμμετείχε πλήθος ιατρών, νοσηλευτών αλλά και ευρύ κοινό και είχε ως στόχο την επικαιροποίηση των γνώσεων αναφορικά με το μητρικό θηλασμό. Στο πλαίσιο της ημερίδας συζητήθηκαν ενδιαφέροντα θέματα που αφορoύν στο μητρικό θηλασμό, όπως τα οφέλη από τη συνδιαμονή «rooming in” για τη μητέρα και το νεογνό, τα πλεονεκτήματα της διατροφής με μητρικό γάλα, η φυσιολογία της γαλουχίας, νοσήματα της μητέρας και μητρικός θηλασμός, οι δυσκολίες του θηλασμού και τα φάρμακα που επιδρούν στο μητρικό θηλασμό, καθώς και η προωρότητα και ειδικές καταστάσεις όπως ίκτερος, υπογλυκαιμία και ηλεκτρολυτικές διαταραχές στα θηλάζοντα βρέφη.

Όπως δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του ΜΗΤΕΡΑ κα Μαρία Παπαμάρκου «Το ΜΗΤΕΡΑ είναι το μοναδικό ιδιωτικό νοσοκομείο στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί ως «Φιλικό προς τα βρέφη», εφαρμόζοντας όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από την UNICEF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) για την πιστοποίηση ως  “Baby Friendly Hospital” (BFH). Με στόχο τη βέλτιστη παροχή μαιευτικών υπηρεσιών  πάντα με σεβασμό για την μητέρα και το νεογνό της, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή εξελίσσοντας τη γνώση και την εμπειρία μας».

Το ΜΗΤΕΡΑ προσφέρει δωρεάν προγεννητικά μαθήματα για τον μητρικό θηλασμό, προκειμένου οι έγκυες να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη του μητρικού θηλασμού και να διδαχθούν τη διαδικασία του θηλασμού. Επιπλέον, διαθέτει 24ωρη ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας (210 686 9000) καθώς και εξωτερικό ιατρείο Μητρικού Θηλασμού για πληροφορίες και υποστήριξη σε θέματα μητρικού θηλασμού. Παράλληλα, στο ΜΗΤΕΡΑ λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος βρεφικής φροντίδας για τις επισκέπτριες θηλάζουσες μητέρες. Ο χώρος αυτός, παρέχει στις νέες μητέρες τη δυνατότητα να φροντίσουν το μωρό τους με την άνεση που απολαμβάνουν στο σπίτι, όπως για παράδειγμα να κάνουν την αλλαγή στη πάνα του, να το ταΐσουν ή να το θηλάσουν, σε ένα όμορφο, καθαρό και ήσυχο περιβάλλον.

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *