Μόνο ένας στους 1000 Έλληνες έχει δηλώσει εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Μόνο ένας στους 1000 Έλληνες έχει δηλώσει εθελοντής δότης μυελού των οστών.

11/2/2015                                                                 13:18

 

Μόνο ένας στους 1.000 Έλληνες έχει δηλωθεί ως εθελοντής δότης μυελού των οστών την στιγμή που ένας στους 8 Κύπριους είναι δότης. Γενικότερα η Ελλάδα σήμερα εμφανίζει δυστυχώς ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά  που δεν φαίνεται να οφείλεται τόσο στην έλλειψη διάθεσης προσφοράς των Ελλήνων όσο στην έλλειψη ενημέρωσης. Λίγοι γνωρίζουν ότι η συλλογή μοσχεύματος σε περίπτωση που ο δότης βρεθεί να είναι συμβατός με τον ασθενή, μπορεί να πραγματοποιηθεί απλά με λήψη των απαραιτήτων κυττάρων από το αίμα, χωρίς να είναι πλέον απαραίτητη η παρακέντηση.

Φυσικά η ανάγκη για εθελοντές δότες είναι τεράστια, προκειμένου να βρεθεί ο ένας συμβατός δότης, ο οποίος θα έχει το προνόμιο να «χαρίσει» ζωή σε έναν συνάνθρωπό του που πάσχει από καρκίνο του αίματος, όπως λέμφωμα ή λευχαιμία (τον πιο συνήθη δηλαδή καρκίνο στα παιδιά).

Πριν από λίγες μέρες δημιουργήθηκε μια γέφυρα ζωής με την Αμερική, όταν ένας ακόμη εθελοντής δότης μυελού των οστών από τη δεξαμενή του Κέντρου ενημέρωσης και προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – «Χάρισε Ζωή», βρέθηκε συμβατός με έναν ασθενή στην Αμερική που έπασχε από καρκίνο του αίματος και του έδωσε μια νέα ελπίδα ζωής.

 

ΠΗΓΗ: health.in.gr

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *