Μυστηριώδης ασθένεια μεταδίδεται μέσω κουνουπιών

Μυστηριώδης ασθένεια μεταδίδεται μέσω κουνουπιών

24/6/2015                                                            10:30

 

Μια μυστηριώδης ασθένεια που δεν έχουν κατανοήσει πλήρως οι επιστήμονες φαίναται να οφείλεται στα κουνούπια. Πιο συγκεκριμένα η ασθένεια εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1990 ενώ θεωρήθηκε και μεγάλη απειλή για τους ανθρώπους το 2008. Προκαλείται από το βακτήριο Rickettsia felis το οποίο εισέρχεται συχνά στον οργανισμό μας μέσω του τσιμπήματος των κουνουπιών και άλλων εντόμων.

Δυστυχώς η νόσος δεν έχει διερευνηθεί πλήρως και ο Philippe Parola, μέλος της ερευνητικής ομάδας που εξετάσει την ασθένεια, δήλωσε ότι γνωρίζουμε λίγα για την μόλυνση που προκαλεί το Rickettsia felis γιατί μπορεί να αναγνωριστεί μόνο μέσω εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς τα συμπτώματα που προκαλεί θυμίζουν εκείνα άλλων βακτηριακών λοιμόξεων.

Το 2009 η μυστηριώδης ασθένεια είχε φιλοξενηθεί στα πρωτοσέλιδα των Αυστραλιανών εφημερίδων, μετά την μόλυνση ενός 9χρονου κοριτσιού. Τα δημοσιεύματα ήταν τόσα πολλά που, σύμφωνα με τον Independent, η όλη διαδικασία έμοιαζε με προσπάθεια του τηλεοπτικού ήρωα δόκτωρ Χάουζ να βρει την αιτία μιας σπάνιας νόσου.

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑonline

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.