ΠΕΦ: Να σταματήσουμε να εισάγουμε ό,τι παράγουμε

ΠΕΦ: Να σταματήσουμε να εισάγουμε ό,τι παράγουμε

16/12/2014           11:45

Σε κλίμα αναγνώρισης του ρόλου της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην υγεία, και την ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας στο μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού υγείας Μάκη Βορίδη.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων και οι αντιπρόεδροι Δημήτρης Δέμος και Βασίλης Κάτσος διατύπωσαν στον πρωθυπουργό με σαφήνεια τις θέσεις της ΠΕΦ για την πολιτική Υγείας και στοιχειοθέτησαν τα αδιέξοδα που διαχρονικά έχουν περιορίσει το Ελληνικό φάρμακο στο 18% της ελληνικής αγοράς, εκχωρώντας τη δεσπόζουσα θέση στα εισαγόμενα φάρμακα.

Οι εκπρόσωποι της ΠΕΦ εξήγησαν στον κ. Σαμαρά πως ακόμα και στο πλαίσιο του υφιστάμενου «κλειστού» προϋπολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο δυναμισμός της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας προς όφελος των ασφαλισμένων, των Ταμείων και της εθνικής οικονομίας.

Τονίστηκε δε ιδιαίτερα, η ανάγκη να σταματήσουμε να εισάγουμε ό,τι παράγουμε. Και με αυτές τις προϋποθέσεις, διατυπώθηκε η πρόταση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας για ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο, με το οποίο θα δεσμεύεται για τα εξής:

• Για τη δυνατότητά της να καλύψει το 70% των φαρμακευτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το 50% της νοσοκομειακής με αξιόπιστα, επώνυμα και οικονομικά φάρμακα

• Για νέες άμεσες επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό, σε τεχνολογία αιχμής, σε έρευνα και τεχνογνωσία

• Για ενίσχυση της απασχόλησης με τουλάχιστον 2.000 νέες προσλήψεις

Οι προτάσεις της ΠΕΦ εντάσσονται στη λογική ότι η υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων θα οδηγήσει σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, με ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, που θα οδηγήσει στην ενδυνάμωση της εθνικής οικονομίας, αλλά και της ανταγωνιστικής παρουσίας του Ελληνικού Φαρμάκου στις διεθνείς αγορές.

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *