Νέα γενιά προφυλακτικών

Νέα γενιά προφυλακτικών

19/4/2015                                                               11:31

 

Μια ομάδα επιστημόνων από την Αυστραλία έχει αρχίσει την έρευνα για την κατασκευή μιας νέας γενιάς προφυλακτικών, η οποία αναμένεται να προσφέρει προστασία και μεγαλύτερη απόλαυση στους καταναλωτές.

Οι έρευνες χρηματοδοτούνται από το ίδρυμα του ιδρυτή της Microsoft, Bill & Melinda Gates Foundation με το ποσό των 100.000 δολαρίων. Η ομάδα του πανεπιστήμιου πειραματίζεται με νέα υλικά και προσπαθεί να κατασκευάσει ένα νέο προφυλακτικό από σκληρή υδρογέλη.

Μάλιστα οι ερευνητές υποστηρίζουν πως είναι καλύτερη λύση από το λάτεξ, που μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται στην κατασκευή των προφυλακτικών. «Η αρχική μας ιδέα ήταν απλώς να προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι ένα πρωτότυπο υλικό θα μπορούσε να αντικαταστήσει το λάτεξ» δήλωσε ο Dr. Gorkin, ένας εκ των ερευνητών.

Ο μηχανικός βιοϊατρικής Dr. Robert Gorkin στο βίντεο που ανέβασε η ερευνητική ομάδα στο διαδίκτυο, εξηγεί πως το υλικό αυτό «έχει φτιαχτεί για να αντιδρά σαν το δέρμα και να προσφέρει την αίσθηση του πραγματικού δέρματος» ενώ τόνισε ότι «Θα είμαστε σε θέση να εξετάσουμε την εγκεφαλική δραστηριότητα για να δούμε αν ο χρήστης αισθάνεται πραγματικά καλύτερα από λάτεξ».

 

Πηγή: Athens Voice

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *