Διήμερο workshop για την επισκόπηση του νευρολογικού ασθενή

Διήμερο workshop για την επισκόπηση του νευρολογικού ασθενή

16/2/2016                                                                                                                      15.15

 

Το «Διήμερο Workshop με θέμα: Επισκόπηση του Νευρολογικού Ασθενή: Αρχική Αξιολόγηση, Διάγνωση. Επιλογή, Παρέμβαση και Θεραπεία για τις κοινές Νευρολογικές Διαταραχές» διοργανώνεται από την εταιρεία Stark & Watson, την ΕΓΕΡΣΙΣ – Ιατρική Ομάδα Αποκατάστασης και το Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ (Πεύκων και Πεισιστράτου, Καρελλάς-Κορωπί).

Στο διήμερο Workshop θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί μια συστηματική μέθοδος για την Αξιολόγηση και την Εξέταση των ατόμων με Νευρολογικές Διαταραχές. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση της «Διεθνούς Ταξινόμησης της Λειτουργικότητας της Αναπηρίας και της Υγείας» (ICF) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO). Η ICF είναι ένα πολύ βασικό θεωρητικό υπόβαθρο για την πραγματοποίηση μιας συνολικής και ολοκληρωμένης Νευρολογικής Αξιολόγησης / Εξέτασης.

Επιπρόσθετος στόχος είναι ο προσδιορισμός ενός ελάχιστου αλλά ουσιαστικού λειτουργικού έργου (functional task) που απαιτείται για την καθημερινή δραστηριότητα των ασθενών. Στη συνέχεια, το λειτουργικό έργο θα αναλυθεί συστηματικά ώστε να καθοριστεί η βέλτιστη Θεραπευτική Προσέγγιση που απαιτείται ανά περιστατικό.

Ομιλητές του Workshop είναι ο Dr. Robert J. Schreyer, PT, DPT, NCS, MSCS, CSCS και ο Dr. Emil Euaparadorn, PT, NAIOMT, CMPT, CSCS.

Μεγάλη σημασία θα δοθεί στην αξιοποίηση των Αρχών της Νευροπλαστικής της Λειτουργικής Ηλεκτρικής Διέγερσης (Functional Electrical Stimulation) και άλλες σύγχρονες και εμπεριστατωμένες (Evidence – Based) πρακτικές παρέμβασης και θεραπείας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.