Αποκλεισμός Οδοντιάτρων ΠΕΔΥ και ΕΣΥ από τη Συνταγογράφηση

Αποκλεισμός Οδοντιάτρων ΠΕΔΥ και ΕΣΥ από τη Συνταγογράφηση

15/3/2016                                                                                                           18.45

 

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία “με απογοήτευση και μεγίστη απορία” όπως ανακοίνωσε, ενημερώθηκε σχετικά “με την αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να αποκλείσει εντελώς τους οδοντιάτρους των νοσοκομείων του ΕΣΥ και των μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση χαμηλού κόστους διαγνωστικών και παρακλινικών εξετάσεων.

Ο αποκλεισμός αυτός που αποτελεί εφαρμογή υπουργικών αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης (ΦΕΚ 2243 Β’/18-8-2014 και 35 Β’/14-1-2015) και έχει σαν στόχο τον περιορισμό των δαπανών του ΕΟΠΥΥ, συνιστά παρεμπόδιση άσκησης του Ιατρικού λειτουργήματος των Οδοντιάτρων που εργάζονται στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ και στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ που δεν θα μπορούν πλέον να γράψουν στους ασθενείς τους ούτε μία ακτινογραφία, ούτε μια απλή εξέταση αίματος.

Σημειώνεται ότι, στην άσκηση του λειτουργήματος τους, οι Οδοντίατροι των Νοσοκομείων αλλά και των μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ είναι απαραίτητο καθημερινά να ζητήσουν εξετάσεις από τους ασθενείς που πρόκειται να αντιμετωπίσουν είτε με τοπική ή και με γενική αναισθησία στο οδοντιατρείο ή στο χειρουργείο ή να εξετάσουν και να διαγνώσουν παθήσεις του στόματος και των γνάθων.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ως άνω απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, η οποία υπογραμμίζει με τον πλέον οδυνηρό τρόπο το γεγονός ότι η δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια οδοντιατρική περίθαλψη στην χώρα μας παραμένει εντελώς περιθωριακή.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και οι Έλληνες οδοντίατροι του δημοσίου τομέα μάχονται προκειμένου ο γενικός πληθυσμός της χώρας μας να αποκτήσει και να απολαμβάνει αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου οδοντιατρικές υπηρεσίες, πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου επιπέδου, και, ως εκ τούτου, καλούμε την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναθεωρήσει πάραυτα τον ως άνω αποκλεισμό των οδοντιάτρων του δημοσίου τομέα από την συνταγογράφηση διαγνωστικών και παρακλινικών εξετάσεων”.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *