3ο Διεπιστημονικό Ογκολογικό Συνέδριο 2015

3ο Διεπιστημονικό Ογκολογικό Συνέδριο 2015

5/11/2015                                                                             10.00

 

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με κεντρικό θέμα το “Project of Hope”, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των ογκολογικών ασθενών, πρόκειται να διεξαχθεί η 3η επιστημονική διημερίδα MDcON 2015 (MultiDisciplinary Care Discussions in Oncology 2015), που διοργανώνει η Ογκολογική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, στις 6 και 7 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Atheneum Intercontinental.

Κεντρικά θέματα του Συνεδρίου αποτελούν οι σημαντικές εξελίξεις στην Ογκολογία που στηρίζουν την αισιοδοξία, για αποτελεσματικότερες θεραπείες. Ακόμη πρόκειται να συζητηθεί η πλέον σύγχρονη προσέγγιση που προβλέπει την συνεργασία των ειδικοτήτων στην ομαδική αντιμετώπιση του καρκίνου.

Κεντρικός ομιλητής είναι ο καθηγητής Benjamin Corn από το Sourasky Medical Center, του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, ο οποίος έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της καριέρας του, στην κατανόηση των αναγκών των ασθενών αλλά και των γιατρών, αναπτύσσοντας την έννοια της ελπίδας σαν βασικό άξονα και στόχο της Ογκολογικής φροντίδας. Τίτλος της ομιλίας του καθηγητή Corn και υπότιτλος του συνεδρίου είναι “Hope is not a 4-letter word”.

Σχολιάζοντας τα θέματα του Συνεδρίου , ο Πρόεδρος του MDcON , Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ, Ηλίας Αθανασιάδης, επισημαίνει τα εξής: «Οι υποσχέσεις που αφήνουν οι σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις, έχουν δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στους ογκολόγους, τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Η πρόκληση για ουσιαστική επιστημονική πρόοδο και δημιουργία ελπίδας που στηρίζεται ορθολογικά είναι μπροστά μας. Επίσης η ανάγκη, η Ελπίδα να είναι προσιτή σε όλους, συνιστά θέμα αιχμής για τις κοινωνίες μας».

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου: http://www.mdcon.gr/mdcon.pdf

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *