Η νέα γενιά στο πλευρό «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Η νέα γενιά στο πλευρό «ΕΛΠΙΔΑΣ»

21/10/2015                                                         12.00

 

Ένα μεγάλο μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης έστειλαν 43 μικροί φίλοι της «ΕΛΠΙΔΑΣ» από την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»,
μαθητές από 8 έως 16 χρονών που με τη δράση και τις πρωτοβουλίες τους αποδεικνύουν ότι η τρίτη γενιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι εδώ, παρούσα και εν δράσει.

Ο λόγος για την 15χρονη Μαριάννα Κωστελέτου, τον 11χρονο Αχιλλέα Φράγκο, την 8χρονη Αγάπη Κοσμίδου και σαράντα παιδιά από το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Μοσχάτου.

Η15χρονη Μαριάννα Κωστελέτου, ζει και σπουδάζει στο Λονδίνο, αλλά κατάφερε μέσα από τα καλοκαίρια της στην Κέρκυρα, να κρατάει ζωντανή την αγάπη της για την πατρίδα της και τις παραδόσεις της και να γράψει ένα βιβλίο για τα παιδικά παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα, στο Βυζάντιο και στην σημερινή εποχή. Τα στοιχεία της έρευνάς της τα συμπεριέλαβε σ’ ένα πανέμορφο βιβλίο που παρασύρει σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν και σε αναμνήσεις από τη δική μας παιδική ηλικία. Το βιβλίο της το αφιέρωσε στην «ΕΛΠΙΔΑ», και της πρόσφερε τα συγγραφικά δικαιώματά του και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του.

Ο 11χρονος Αχιλλέας Φράγκος, έδωσε σάρκα και οστά- μέσα από ένα συναρπαστικό comic- στον αυριανό κόσμο της φαντασίας του. Εκεί όπου το καλό νικάει το κακό! Εκεί όπου η αγάπη για περιπέτεια γίνεται έμπνευση και οι οικογενειακές αξίες διαφαίνονται ως πυξίδα του μικρού συγγραφέα. Ο Αχιλλέας πραγματοποίησε ένα όνειρο που σίγουρα ονειρεύονται πολλά παιδιά της ηλικίας του. Να φτιάξει το δικό του comic. Είναι συγκινητικό όμως που το αφιέρωσε στην «ΕΛΠΙΔΑ», μαζί με τα συγγραφικά δικαιώματα και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις, και έκανε το όνειρό του μέσον για να βοηθηθούν παιδιά που ήταν λιγότερο τυχερά και να πάρουν δύναμη. Τη δύναμη του σούπερ ήρωα που φωλιάζει μέσα τους.

Η 8χρονη Αγάπη Κοσμίδου, πρόσφατα εμφανίστηκε στην τηλεόραση και δήλωσε πως θέλει να γίνει γιατρός Ογκολόγος όταν μεγαλώσει για να βοηθήσει τα άρρωστα παιδιά στο Νοσοκομείο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», καταφέρνοντας έτσι αυτό που πολλοί χρειάζονται χρόνια για να το ανακαλύψουν: Να βρει ποιος είναι ο σκοπός στη ζωή της. Και αυτός ο σκοπός εμπεριέχει μέσα του την ετοιμότητα για σκληρή δουλειά, την επιθυμία για προσφορά στον συνάνθρωπο και τη βαθιά ευαισθησία ενός κοριτσιού της Ελλάδας του 2015.

Οι 40 μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Μοσχάτου δημιούργησαν με μεράκι πραγματικών καλλιτεχνών 36 εντυπωσιακούς ζωγραφικούς πίνακες, τους οποίους πρόσφεραν στον Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». Και δεν στέκονται εκεί. Επισκέπτονται συχνά τον Ξενώνα, συμμετέχουν στις γιορτές του και στηρίζουν τα παιδιά με καρκίνο που ζουν σε αυτόν.

Με αυτά τα λόγια παρουσίασε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τα παιδιά. Τα καλωσόρισε, τα αγκάλιασε, τα ευχαρίστησε και τα συνεχάρη για την ευαισθησία τους και τα ιδανικά τους. Δεν παρέλειψε επίσης να συγχαρεί τους γονείς τους που τα μεγάλωσαν με αρχές και αξίες, τους δασκάλους και καθηγητές τους που τους καλλιέργησαν τα ταλέντα και τις αρετές τους και τους απένειμε το μετάλλιο του Υποστηρικτή της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Βαθιά συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη είπε: «Αγαπημένα μας παιδιά, η σημερινή συγκέντρωση είναι πολύ ξεχωριστή για μένα! Γιατί είστε εσείς εδώ σήμερα κοντά μας. Οι πρωτοβουλίες που πήρατε για να στηρίξετε το έργο μας και ο ενθουσιασμός σας να προσφέρετε δύναμη και κουράγιο σε άλλα παιδιά, αποτελούν για μας μεγάλη δικαίωση. Γιατί η παρουσία σας στο πλευρό μας εκφράζει κάτι πολύ συγκινητικό για εμάς, ότι στα 25 χρόνια δράσης της η «ΕΛΠΙΔΑ» έγινε πρότυπο και έμπνευση για πολλούς, παλιούς και νέους συμμάχους στον αγώνα μας και μάλιστα από την τρίτη γενιά της κοινωνίας μας! Όμως αυτή σας η συμμετοχή στέλνει συγχρόνως ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: πως πρέπει όλοι να είμαστε για τη νέα γενιά της χώρας μας υπερήφανοι! Γιατί ξέρετε να προσφέρετε και να αγαπάτε! Γιατί η καρδιά σας δεν χάνεται, ούτε στον δαιδαλώδη κόσμο της εφηβείας, ούτε στον ψυχρό κόσμο της τεχνολογίας, ούτε εκρηκτικό κόσμο των social media, η καρδιά σας δεν πνίγεται στις selfies και στους followers, όπως εμείς οι μεγαλύτεροι συχνά φοβόμαστε. Γι’ αυτό, όχι μόνο σας αγαπάμε αλλά πραγματικά σας καμαρώνουμε! Φίλοι μας, στο πρόσωπό σας σήμερα, η «ΕΛΠΙΔΑ» θέλει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σ΄ όλα τα παιδιά που πλαισιώνουν το έργο μας και κάνουν δυνατότερο τον αγώνα μας».

Επιπλέον η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε για το πόση ελπίδα δίνουν αυτά τα παιδιά με τα ιδανικά και τα ενδιαφέροντά τους, πόσο αισιόδοξη αισθάνθηκε για το μέλλον βλέποντας την νεολαία της χώρας μας να κάνουν τόσο σπουδαία δουλειά και να συμπαραστέκονται στα παιδιά με καρκίνο και τους υποσχέθηκε πως θα διοργανώσει έκθεση με τα έργα τους για να τα δει όλος ο κόσμος.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Αγγελιοφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ Σάκης Ρουβάς ο οποίος διάβασε αποσπάσματα από τα 2 βιβλία που παρουσιάστηκαν, στάθηκε στο ρόλο των παιχνιδιών για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών από τα αρχαία χρόνια και μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους εμπειρίες από τη δική του παιδική ηλικία. Συνεχάρη με τη σειρά του τα παιδιά και τόνισε και αυτός πόσο ελπιδοφόρο μήνυμα στέλνουν ως νέα γενιά στην Ελληνική κοινωνία.

Τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Μοσχάτου συνόδευαν η Γυμνασιάρχης, κυρία Φωτεινή Δασακλή και η Λυκειάρχης, κυρία Μαρία Κόγκου, αντίστοιχα οι οποίες παρέλαβαν την Τιμητική Πλακέτα της ΕΛΠΙΔΑΣ για το σχολείο τους. Παρούσα επίσης ήταν η καθηγήτρια καλλιτεχνικών του 2ου Λυκείου Μοσχάτου, που βρίσκεται πίσω από την σπουδαία δουλειά των μαθητών και ήταν υπεύθυνη του προγράμματος για την «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Παναγιώτα Γκίκα, η οποία μίλησε για τους μαθητές της με υπερηφάνεια και για τους πίνακες που χάρισαν στα παιδιά του Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ και του Ογκολογικού Νοσοκομείου τους οποίους ετοίμαζαν με μεράκι τα 3 τελευταία χρόνια.

Επίσης παρόντες στην εκδήλωση ήταν: Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» κύριος Μανώλης Παπασάββας, οι γιατροί Δρ Στέλιος Γραφάκος και Δρ Αντώνης Καττάμης, μέλη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» Βίκυ Φιλίππου, Κέττυ Φιλιππίδου, Ελένη Σαμαρά- Κωνσταντακάτου, Αικατερίνη Μεταξωτού, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Μπέκυ Στραβελάκη, Μελίνα Δασκαλάκη, Ντίνα Πριτσιβέλη, Αλίνα Μινέττα, Βέτα Τσουκαλά, Λώρα Τσουκαλά, Έπη Νικολακοπούλου, Άννα Παναγοπούλου.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.