Όγκος στον εγκέφαλο νεαρής γυναίκας απεδείχθη πως ήταν ο «εμβρυϊκός δίδυμός» της

Όγκος στον εγκέφαλο νεαρής γυναίκας απεδείχθη πως ήταν ο «εμβρυϊκός δίδυμός» της

27/4/2015                                                                     13:25

 

Η 26χρονη Yamini Karanam, φοιτήτρια στην Σχολή Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, άρχισε να παρουσιάζει πέρυσι το φθινόπωρο περίεργα συμπτώματα. Αρχικά ένιωθε ακραία υπνηλία και μεγάλη δυσκολία να διαβάσει και να συγκεντρώσει την προσοχή της ακόμα και σε κάτι απλό που της έλεγαν οι φίλοι της. Αργότερα εμφάνισε τρομερούς πονοκεφάλους που σύντομα μετατράπηκαν σε διάχυτους πόνους από το κεφάλι μέχρι τα πόδια της, ενώ το διάβασμα και η βάδιση έγιναν πρακτικά αδύνατα και έφτασε σε σημείο να πιέζει τον εαυτό της για να φάει.

Οι νευρολόγοι και νευροχειρουργοί εντόπισαν «έναν όγκο στην υπόφυση», τον αδένα δηλαδή που βρίσκεται βαθιά στο κέντρο του εγκεφάλου τον οποίο όμως αδυνατούσαν να χειρουργήσουν, διότι βρισκόταν σε τέτοιο σημείο, ώστε θα έπρεπε να τραυματίσουν τον εγκέφαλό της για να τον βγάλουν.ΗYamini βρήκε έναν γιατρό, τον δρα Hrayr Shahinian, ο οποίος εκτελεί ενδοσκοπικές χειρουργικές επεμβάσεις στον εγκέφαλο στο Ινστιτούτο Skull Base (SBI), το οποίο ο ίδιος έχει ιδρύσει στο Λος Άντζελες.

Ο δρ Shahinian άνοιξε μια μικρή τομή μήκους 1,2 εκατοστών στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και ώθησε μια μικρή κάμερα με φως έως τη θέση του «όγκου». Και τότε έκανε μια εκπληκτική ανακάλυψη: «δεν ήταν όγκος, αλλά τεράτωμα που περιείχε θραύσματα οστού, μαλλιών και δοντιών», λέει στην εφημερίδα Washington Post η Yamini.

Τα τερατώματα προβληματίζουν εδώ και σχεδόν ένα αιώνα τους ειδικούς. Μερικοί εικάζουν ότι είναι ό,τι απομένει από τον δίδυμο ενός ανθρώπου, ο οποίος ουδέποτε αναπτύχθηκε πλήρως και απορροφήθηκε από τον οργανισμό του επιζήσαντος εμβρύου. Άλλοι, όμως, διαφωνούν. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα τερατώματα γίνονται αντιληπτά μετά την ενηλικίωση. Το 2009, λ.χ., ο 30χρονος βρετανός Γκάβιν Χάιατ ψηλάφισε έναν «όγκο» στην κοιλιά του που απεδείχθη ότι ήταν ο «μη ανεπτυγμένος πανομοιότυπος δίδυμός» του.

Ό,τι κι αν ήταν το μόρφωμα της Yamini, η ουσία είναι πως αν δεν το αφαιρούσε ο δρ Shahinian στο τέλος θα την σκότωνε. Η αφαίρεση έγινε μέσω της μικρής τομής, δίχως να χρειαστεί ο γιατρός να διανοίξει απ’ άκρη σ’ άκρη το κρανίο της και πλέον η  νεαρή γυναίκα αναρρώνει με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να έχει επναλέθει πλήρως σε φυσιολογική κατάσταση σύντομα.

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑonline

 

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.